FAMILIA ADEVĂRATĂ

Pe la jumătatea taberei de iarnă a grupului de tineret, Chad a hotărât să îi arate Danei cât de mult îi plăcea de ea. A strigat aruncându-se cu sania pe pârtie în jos – direct spre Dana. A lovit-o. Ea a zburat. A căzut pe pământul tare. Ce iubire!

Chad, Chelsea și alți câțiva prieteni au cărat-o pe Dana, amețită și în dureri, înapoi la cabană, au așezat-o în fața unui șemineu și i-au adus pizza.

Mai târziu, în seara aceea, în jurul focului, Dana s-a lăudat în fața întregului grup cu craniul ei rezistent. Spunea că prietenii ei din tabără erau adevărata ei familie. Prietenii ei erau foarte de treabă, iar acasă era oribil. Mulți copii au aprobat-o.

Ascultându-i pe ceilalți copii cum spuneau povești și sugerau că toți părinții și frații și surorile erau îngrozitori, Chelsea ar fi vrut să se ridice și să strige:

– Nu! Familia mea nu este așa!

Lui Chelsea îi plăcea familia ei. Familia ei era sigură. Familia ei era bună. Dar se întreba dacă avea să o creadă cineva.

Citește Efeseni 4:29–5:2

Pot cei din familie să îți fie prieteni?

Unii oameni spun că toate familiile sunt un dezastru. Iată adevărul: Unele familii se înțeleg tot timpul. Multe se înțeleg măcar din când în când.

Poate că nu faci parte din una dintre acele familii. Poate că din familia ta nu lipsesc divorțul, violența sau alcoolul și abuzul de droguri. Poate că părinții tăi lucrează prea mult. Poate că ai fost chiar bătut sau abuzat sexual – dacă acesta este cazul, găsește un consilier, un pastor sau un profesor cu care să vorbești.

Indiferent de tipul de familie în care trăiești, tot poți să controlezi modul în care acționezi. Este ușor să fii bun cu prietenii tăi (Luca 6:31-35). Dar cu siguranță îți permiți să îi tratezi pe părinții, frații și surorile tale în moduri în care nu ți-ai trata niciodată prietenii.

Nu trebuie să fie așa. Pavel spune că poți da mai departe – inclusiv către familia ta – dragostea și iertarea pe care le are Dumnezeu pentru tine. Nu trebuie să fii obraznic, răutăcios sau leneș și să îți transformi familia în vrăjmași. Atât cât ține de tine, le poți fi prieten (Romani 12:18). Prin urmare, nu ești ciudat dacă te înțelegi bine cu familia ta. Ești ciudat dacă nu încerci să faci lucrul acesta.

Fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.
Efeseni 4:32

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor