A SE DA CAP ÎN CAP

Tyler se descurca bine la școală. Dar nu voia lucrul acesta.

Când toți prietenii lui au început să se laude cu notele lor proaste – ce note mici puteau lua – Tyler a început să facă un plan. De când se știa învățase din greu. Acum se gândea că merita o pauză de la a fi băiatul bun. Așadar, a decis că, la începutul celui de-al doilea semestru, avea să se lase pe tânjală. Avea să se ducă la școală, dar să își lase creierul acasă.

Nouă săptămâni, Tyler nu a făcut altceva decât să lenevească. Apoi, pe la mijlocul semestrului, părinții lui au început să primească înștiințări prin care li se spunea că Tyler era în stare de corijență la matematică și la sociologie.

Alege ceea ce ar face probabil părinții lui Tyler: (a) i-ar aplauda dorința de a rămâne repetent și l-ar pregăti pentru viața pe străzi, lăsându-l să doarmă într-o cutie frigorifică în spatele curții; (b) i-ar hrăni nevoia de a se relaxa, trimițându-l cu avionul pe propria sa insulă luxoasă din sudul Pacificului sau (c) l-ar pedepsi până la vârsta de treizeci de ani sau până când notele lui se îmbunătățesc, indiferent care ar fi prima.

Ușor de ales.

Citește Proverbele 3:12

De ce te pedepsesc părinții tăi?

Știi ce se întâmplă atunci când ajungi să te contrazici cu părinții tăi. Tu acționezi, gândești sau simți într-un anumit fel. Ei îți spun că vor să acționezi, să gândești sau să simți în alt fel. Îți stabilesc limite exterioare care să îți modeleze interiorul.

Așadar, talentul lor de a te disciplina își are originea într-un plan rău de a-ți distruge viața? Epistola către evrei spune că vine din dorința de a te face să îți atingi potențialul cel mai înalt. Părinții tăi te opresc din a-ți face rău singur. Faci mai puțin decât poți, așa că ei te împing să ai rezultate mai bune. Faci ceva greșit, așa că te ajută să faci ceea ce este bine. Poate că părinții au opinii diferite despre când și cum să intervină, dar toți sunt programați din fabrică să își disciplineze copiii.

Grija lor reflectă grija lui Dumnezeu.

Disciplinarea doare. Antrenamentul necesită muncă. Niciunui jucător de fotbal sau patinator profesionist nu îi place fiecare regulă sau sfat pe care i-l dă antrenorul. Dar un antrenor nu este antrenor dacă nu își instruiește echipa. Și părinții nu sunt părinți dacă nu își antrenează copiii.

Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte!
Proverbele 3:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor