MAI MULT DECÂT O PETRECERE

Marc și Kora s-au prăbușit pe canapea cu două pahare de suc în mână după o zi lungă și călduroasă de lucru. Peste câteva zile, echipa lor misionară avea să se separe, fiecare întorcându-se la el acasă.

– Nu mă pot întoarce acasă, se plânse Marc. Prietenii mei de acasă nu se aseamănă deloc cu echipa aceasta. Spun că sunt creștini, dar toate obiceiurile mele rele le-am învățat de la ei. Oamenii de aici sunt credincioși. Își citesc Bibliile fără să îi bată cineva la cap. Se străduiesc să fie buni unii cu alții. Toți vor să se apropie mai mult de Dumnezeu.

– Nu este nimeni la fel ca ei în orașul tău?

– Părinții mei sunt destul de buni. Dar nu este același lucru. La școală, sunt câțiva fanatici religioși. Există însă o biserică la care am fost de câteva ori. Copiii de acolo par mai buni.

– Poate că părinții tăi te vor lăsa să participi la un studiu biblic acolo sau ceva asemănător.

– Da, poate. Nu vreau să fiu iarăși la fel ca prietenii mei. Am nevoie de mai mult de atât. O să îmi lipsească toți cei de aici.

Citește Faptele 2:42-47

Cum au crescut împreună primii creștini?

Nu poți să scoți o echipă bună de baseball dintr-un grup de jucători care se adună pe un teren pentru a-și arunca mănușile în aer, a alerga și a aluneca în afara câmpului de joc sau a lovi și a scuipa în toate direcțiile. Jucătorii trebuie să fie dedicați echipei și scopurilor ei și să se antreneze împreună.

Poate că ai observat la biserică sau într-o tabără ce se întâmplă atunci când creștinii trăiesc pentru Dumnezeu. Prietenia incredibilă din Faptele apostolilor – cea pe care Biblia o numește „legătură frățească” – nu apare din întâmplare. Trebuie să o cauți alăturându-te unei echipe și adunându-vă pentru a vă ruga, a studia, a vă închina, a avea părtășie și grijă unii față de alții. Nimeni nu stă pe banca de rezerve. Toți participă la joc.

Poate că acei creștini pe care îi cunoști nu ar fi prima ta opțiune. Poate că nu îți plac hainele, muzica sau umorul lor. Poate frecventează școala greșită. Acele lucruri sunt mai puțin importante decât faptul că toți faceți parte din familia lui Dumnezeu. Legătura frățească nu înseamnă doar niște prieteni buni care se adună să petreacă. Înseamnă prieteni ai lui Dumnezeu care se adună să crească în credință.

Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni. Fiecare era plin de frică, şi prin apostoli se făceau multe minuni şi semne.
Faptele 2:42,43

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor