ECHIPAMENT

Ar fi greu să urmărești un meci de rugbi dacă ambele echipe ar purta aceleași haine. Uniformele ne arată cine de partea cui este. În plus, uniformele și insignele de pe ele ne oferă o idee despre cum ar trebui să fie echipa respectivă. Câinii – mai rapizi decât un fundaș obișnuit. Uriașii – capabili să distrugă opoziția aruncându-se o singură dată asupra lor. Măcelarii – oameni care îi toacă mărunt pe jucătorii adverși.

Uniformele ne spun și ce încearcă o echipă să facă. Probabil că ai observat că un jucător de rugbi nu poartă o uniformă de baseball sau haine de alergat. O mănușă de baseball nu te ajută prea tare să prinzi mingile de rugbi și un maiou și o pereche de pantaloni scurți nu te protejează atunci când ești placat. (Rugbiul ar putea fi însă mai interesant dacă toți jucătorii mai slabi ar primi bâte de baseball.)

Citește Exodul 20:1-17

Cum vrea Dumnezeu să arate poporul Lui?

Uniforma echipei lui Dumnezeu nu constă în ceva ce poartă, cum ar fi haine frumoase pentru Sabat, ace de cravată cu Isus sau tricouri cu inscripții creștine. Ea este alcătuită din gândurile, cuvintele și acțiunile lor față de Dumnezeu și unii față de alții. Dumnezeu deține echipa și stabilește uniforma: El este Domnul Dumnezeul lor. El este Mântuitorul nostru.

Dumnezeu ne-a dat zece porunci care descriu cum arată echipa Lui când Îi suntem total consacrați. Primele porunci se asigură că toată lumea înțelege că nu este decât un singur Dumnezeu. Nimeni și nimic nu este mai important sau mai demn de încredere decât El – nicio bucată veche de lemn sau piatră și nici vreun idol mai nou, precum muzica, hainele, sporturile, notele sau faima. Până și Numele lui Dumnezeu merită respect. Este un nume care trebuie rostit nu cu mânie sau cu surprindere, ci cu evlavie. Echipa lui Dumnezeu își pune, de asemenea, timp deoparte pentru a se odihni și a I se închina.

Cealaltă parte din uniformă se referă la modul în care jucătorii se tratează unii pe alții.  Răzvrătirea, crima, lipsa credincioșiei, minciuna sau poftirea unor lucruri care aparțin altcuiva – toate acestea murdăresc uniforma și fac ca echipa să arate ca o grămadă de amatori.

Isus a spus că aceste porunci și toate celelalte îndrumări din Biblie pot fi rezumate în felul următor: Iubește-L pe Dumnezeu și iubește-ți aproapele (Matei 22:35-39). Aceasta este uniforma care arată în ce echipă jucăm – și ce joc încercăm să câștigăm.

Eu sunt Domnul Dumnezeul tău […] Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Exodul 20:2,3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video