ȘTERGĂTOARE DE PARBRIZ

Ațipiseși pe bancheta din spate a mașinii și nu te-ai obosit să îți deschizi ochii până când zgomotul de pe plafonul mașinii te-a anunțat că ploua cu găleata. Simțind că mașina încetinește, te apleci mai în față, ca să încerci să vezi ce se întâmplă. Îți dai seama că tatălui tău îi este greu să vadă drumul, dar ajungeți cu chiu cu vai acasă.

Fără ștergătoarele de parbriz și lumina farurilor, nu ați fi ajuns acasă pe acea furtună.

După Adam și Eva (și Noe și alții de la începutul Bibliei), rasa omenească a ajuns într-un punct în care răul transformase lumea într-o noapte întunecată și furtunoasă. Nu mai vedeau decât o fărâmă din Dumnezeu – așa cum vezi printr-un parbriz plin de stropi de ploaie când se strică ștergătoarele – și ajunseseră într-o groapă spirituală fără ca măcar să își dea seama de lucrul acesta. Erau cu susul în jos, apăsând pe accelerație cu toată puterea, iar roțile se învârteau în aer, dar fără să îi ducă nicăieri (Geneza 6:5).

Citește Geneza 17:1-8

Ce i-a făgăduit Dumnezeu lui Avraam?

Deși rasa omenească se îndepărtase de Dumnezeu, El a venit cu un plan de a ne readuce înapoi în siguranță acasă la El. Dumnezeu nu a așteptat însă ca oamenii să vină la El. Chiar și când ne aflam în cea mai rea stare, El a făcut primul pas pentru a ne fi prieten și a ne ajuta să Îl înțelegem din nou (Romani 5:8). Povestea lui Avraam marchează începutul lucrării lui Dumnezeu de a Se descoperi iarăși unei rase care uitase de El.

Așa că Dumnezeu a făcut un legământ să creeze o nouă națiune – Israel – începând cu urmașii lui Avraam, un om care credea în Dumnezeu și asculta de El. El i-a făgăduit că va fi Dumnezeul acelui popor și că îi va da o țară nouă în care să locuiască. Avea să îi conducă cu dreptate și ei aveau să I se închine și să se iubească unii pe alții.

Răul nu avea să dispară. Dumnezeu nu avea să alunge furtuna și să folosească forța pentru ca totul să fie bine și drept, pentru că El vrea ca oamenii să aibă libertatea de a alege să Îl asculte sau nu. Dar, arătându-Se lui Avraam, Dumnezeu a pornit ștergătoarele și farurile, ca să Îl putem vedea în furtună. Începea să ne arate calea spre El.

Acesta va fi un legământ veşnic, în puterea căruia Eu voi fi Dumnezeul tău.
Geneza 17:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video