TITIREZUL OPRIT

– Nu o să mai vorbesc niciodată cu Michelle, a spus Jenni cu fața roșie ca focul. Mi-a spus că poate să țină un secret, dar a povestit întregii școli ce i-am zis. Mi-am scos lucrurile din dulapul nostru și le-am pus în dulapul lui Sue. Am lăsat deschisă ușa dulapului lui Michelle. Sper ca cineva să îi fure lucrurile.

Intenția lui Dumnezeu a fost ca relațiile să funcționeze ca un titirez care se învârte, totul fiind într-un echilibru perfect. Dar evident ceva nu a mers cum trebuie. Dumnezeu a creat prieteniile și familia, dragostea și altruismul, dar noi alegem în schimb certurile, bisericuțele, divorțul, rasismul și ura.

Ce s-a întâmplat?

Adam și Eva au fost primii prieteni din lume. Au fost însă și primii dușmani.

Citește Geneza 3:1-13

Unde au greșit Adam și Eva? Care a fost rezultatul greșelii lor?

Dumnezeu i-a pus pe Adam și pe Eva în Grădina Edenului și le-a spus să aibă grijă de ea. A creat o singură regulă: „Nu mâncați din fructele pomului cunoștinței binelui și răului”. Dumnezeu a spus că, dacă ar fi mâncat din fructul acelui copac, aveau să moară (Geneza 2:17). Când șarpele le-a spus că pomul avea să îi facă la fel de înțelepți ca Dumnezeu, ei și-au ales propria cale, în loc să asculte de Dumnezeu. Au ales ceea ce credeau ei că este bine, în loc să se încreadă în ceea ce Dumnezeu – care nu minte niciodată – spusese că era adevărat.

Încălcând porunca lui Dumnezeu, Adam și Eva au oprit titirezul pe care El îl setase să se învârtă într-un echilibru perfect. Au dat naștere primului conflict în familie. Apoi, știind că au păcătuit împotriva lui Dumnezeu și unul împotriva altuia, le-a fost rușine și s-au acoperit cu frunze de smochin. Adam și Eva au învinuit pe toată lumea, numai pe ei înșiși nu. Ba mai rău, au luptat împotriva lui Dumnezeu. Acțiunile lor spuneau: „Doamne, nu avem nevoie de Tine.” S-au ascuns de Dumnezeu, care i-a izgonit din prezența Lui și din grădină (Geneza 3:21-24). Prietenia dintre Adam, Eva și Dumnezeu se clătina acum asemenea unui titirez stricat.

Dar Dumnezeu nu a renunțat la oamenii pe care îi crease pentru prietenie. A hotărât să facă titirezul să se învârtă iarăși cum trebuie.

Omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
Geneza 3:8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor