HAM! HAM!

– Rămâne tot un câine, râse Melissa. Dar măcar am învățat-o să șadă.

– Ham! Ham!

Melissa și colegele ei de cameră din tabăra de vară au început să râdă zgomotos. Sue era proiectul lor de săptămâna aceea. O învățaseră cum să se epileze pe picioare. Au convins-o să le lase să îi facă părul. Au umplut-o de machiaj pentru a-i netezi fața. Fiecare dintre ele i-a donat câte o bluză sau o pereche de pantaloni scurți. Și au învățat-o cum să fie pe placul băieților. Când au terminat, Sue arăta ca un pudel cu părul înfoiat la un concurs pentru câini.

Sue apăru brusc în pragul ușii. Își stricase noua coafură și își ștersese tot machiajul. Își purta propriile haine. Și arăta la fel ca vechea Sue.

– Apreciez tot ce ați făcut pentru mine, se bâlbâi ea. Dar îmi plăcea de mine așa cum eram. Nu sunt cine știe ce, dar măcar sunt eu.

Citește Geneza 1:31

Cine te place indiferent de părerea oamenilor despre tine?

Numește o caracteristică unică a ta și vei descoperi că, fără îndoială, oamenii au râs de tine din cauza aceasta. Ești tocilarul săptămânii: oamenii se iau de tine din cauza unor defecte temporare. Ai pierdut mingea, ai picat la test, ți-ai dus piciorul la gură și ai început să mesteci. Sau te simți ca un păduche: ești tachinat cu privire la lucruri care s-ar putea să nu dispară niciodată. Dacă ești cât un camion, spun că e nevoie de o macara să te ridice. Dacă ești slab ca o scândură, îți spun să ai grijă să nu te ia vântul.

Dumnezeu te cunoaște pe dinăuntru și pe dinafară. La urma urmei, El ți-a creat și interiorul, și exteriorul. Și Îi place ceea ce vede. Vede toate lucrurile care te fac cine ești – modul în care gândești, acționezi și arăți – și nu se satură de ele.

Și Geneza ne spune exact ce crede atunci când Se uită la tine. Când Dumnezeu S-a uitat la restul creației, a spus că toate erau „bune”. Dar când a făcut oamenii, a spus că toate erau „foarte bune”. Textul este în felul următor: „Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune” (Geneza 1:31). Acel verdict te include și pe tine – exact așa cum ești – cu toate particularitățile unice pe care Dumnezeu le-a pus în tine.

Nu ești un câine. Poate că ești un pic excentric. Ești cu siguranță propria persoană. Iar în ochii Lui ești, fără îndoială, minunat.

Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune.
Geneza 1:31

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor