RESTURI DE MÂNCARE

Mâncărica cu ton se holba la Megan de pe raftul din frigider – un bol imens plin cu paste fierte mult prea mult și ton în ulei, amestecate cu o grămadă de piure de mazăre. Bleah. Nicio șansă. Nu avea nimic împotriva felului de a găti al mamei ei și nici nu voia să fie nerecunoscătoare pentru mâncare – dar un fel de mâncare comestibil nu ar fi rămas în cantități atât de mari în frigider.

Megan căută în spatele tonului, dar mâncării neidentificate parcă îi crescuseră picioare și căuta să scape, îndepărtându-se tot mai mult. Așa că Megan a căutat ceea ce îi trebuia pentru a-și face un sandviș cu unt de arahide crocant. Însă în bucătărie nu era niciun fel de pâine.

Cu părinții plecați la cumpărături și fratele mai mare în oraș cu prietenii, Megan își plânse singură de milă. Doar eu, televizorul și o porție mare de mâncare cu ton, își spuse ea bosumflată. Împunse mâncarea cu furculița. Chestia asta este exact ca mine. Nici eu nu sunt decât ce a rămas pe urmă.

Citește Psalmii 84:10

Cum te descurci când rămâi singur în viață?

Sunt zile în care te simți de parcă ai fost aruncat de pe un zgârie-nori. Te ții cu unghiile de margine, ca un personaj din desenele animate. Ești singur. Ești rănit. Strigi după ajutor. Te întrebi dacă va veni vreodată o echipă de salvare.

Chiar dacă ești paralizat de frică, ești și deștept. Nu uiți că există oameni care se prefac că vor să te ajute, dar nu o fac. Nu vrei să fii păcălit de oameni care se bucură de suferința ta.

Însă când vine adevăratul ajutor și îți aruncă o frânghie de sus, te prinzi de ea. Ți-o înfășori în jurul taliei și o legi bine.

Când strigi la Dumnezeu, nu urli în zadar. Nu îți pui încrederea în cineva care caută să te dezamăgească. Cauți ajutor adevărat.

Dumnezeu făgăduiește să vină în întâmpinarea nevoilor tale (Filipeni 4:19). El făgăduiește că va veni să te salveze – în modul Lui desăvârșit, la momentul perfect ales de El (Psalmii 72:12-14). Și, mai presus de toate, El promite să îți fie alături, indiferent de situație (Evrei 13:5).

Când ești singur, prinde-te de Dumnezeu! Cel mai bun loc în care poți să fii este lângă El.

Căci mai mult face o zi în curţile Tale decât o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu decât să locuiesc în corturile răutăţii!
Psalmii 84:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video