POLITICA UȘILOR DESCHISE

– Vă amintiți ce mi-ați spus când eram închisă în spital? l-a întrebat Tasha în șoaptă pe pastorul de tineret. Era chiar după ce încercasem să mă sinucid. Am spus: „De ce mă țin închisă? Mă tratează ca pe o criminală.” Mi-ați spus: „Asta pentru că ai încercat să o rănești pe Tasha.”

– Nu ai înțeles atunci ce ziceam, nu-i așa? și-a amintit el.

– Nu. Nu îmi păsa de Tasha. Nu știam cine eram sau de ce nu ar trebui să îmi fac rău.

– Și? Te-a ajutat locul acesta? Trebuie să fie mai bun decât acea instituție.

– Da. A durat câteva luni, dar mi-am dat seama ce spuneați. Nu vreau să îmi mai fac rău vreodată. Dar tot nu înțeleg un lucru. Știu că sunt creștină. Și știu că îmi tot spuneți: „Dumnezeu este mereu acolo pentru tine, Tasha.” Dar cum mă poate ierta Dumnezeu pentru cum m-am comportat cu mine însămi și pentru ce i-am făcut familiei mele? Mi-e teamă că Dumnezeu nu vrea să mai audă de mine.

Citește Psalmii 103:9-12

Se supără vreodată Dumnezeu atât de tare încât să nu mai vrea să aibă de-a face cu tine?

Imaginează-ți următorul scenariu: Nu primești niciodată scrisori, dar într-o zi găsești un plic în fața ușii. Înăuntru? Documente care îți atestă calitatea de membru al celui mai select club din oraș – valabile pe viață, toate cheltuielile plătite. De-abia aștepți. O să joci golf, o să înoți, o să joci tenis și o să lenevești într-un jacuzzi, toate numai în prima zi.

Ar trebui să poți intra gratuit. Dar ți-e teamă. Dacă promisiunea a fost o minciună? Dacă clubul votează în secret să te dea afară? Dacă doar te tachinează și vor să râdă de tine atunci când te duci acolo?

Majoritatea cadourilor sunt păcăleli. Dar oferta lui Dumnezeu de a-ți fi prieten este reală.

Poate că nu simți că Dumnezeu te poate accepta. Dar El nu te respinge. Prin Isus, Dumnezeu S-a ocupat deja de păcatele tale – trecute, prezente și viitoare. Ți-a aruncat păcatele în cel mai îndepărtat capăt al universului.

Îți amintești? Când Isus a murit pentru tine, ți-a deschis iarăși calea către Dumnezeu. Dacă ai spus: „Da, Doamne, am păcătuit și am nevoie de darul iertării Tale”, atunci ești iertat, capabil să îți petreci timpul cu Regele universului.

Dacă Dumnezeu nu te voia aproape de El, nu L-ar fi trimis pe Fiul Său să deschidă ușa și să te invite să intri. Dar a făcut lucrul acesta. Intră!

Cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.
Psalmii 103:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor