ÎN AȘTEPTAREA DOVLEACULUI

Theresa afișă un zâmbet la sfârșitul exercițiului ei la bârnă. Fusese grozavă. Scorul ei a fost afișat, iar ea a adunat repede toate notele în minte – locul întâi!

Antrenorul a ridicat-o, ținând-o strâns în brațe.

– Incredibil! a strigat el.

Colegii ei de echipă s-au adunat în jurul ei, mândri de vedeta lor.

A doua zi dimineața, toți cei din școală știau că Theresa câștigase titlul de campioană statală la probele individuale de juniori. Colegii ei se uitau la ea cu venerație. Vorbeau despre șansele ei de a se califica la Jocurile Olimpice.

Ce an! Theresa de-abia se mutase în urmă cu șase luni. Pe atunci era nefericită. Acum putea vedea ce făcuse Dumnezeu – o școală nouă, un antrenor nou și prieteni mai buni decât înainte. Era minunat!

Când a primit o scrisoare prin care i se oferea o bursă completă pentru a participa la o tabără extraordinară de gimnastică, a început să tremure. Totul părea prea frumos ca să fie adevărat.

Citește Psalmii 118:1-16

Cum ar trebui să reacționezi când totul merge prea bine?

S-ar putea ca atunci când totul îți merge bine în viață, să începi să te simți ca Cenușăreasa – te duci la bal, dar trăsura ta se va transforma iarăși într-un dovleac.

Însuși Isus ne-a avertizat că a fi creștin este greu uneori. „În lume veți avea necazuri”, a spus El (Ioan 16:33). Pavel le-a amintit cititorilor săi că suferința este parte din viața unui creștin (Filipeni 1:29). Și Iacov a explicat că vremurile dificile ne întăresc credința (Iacov 1:2-4).

Dar când lucrurile merg bine – lucrurile importante, lucrurile mai puțin importante sau chiar toate – nu trebuie să fii nefericit. Nu îți strica distracția convingându-te singur că totul se va duce de râpă în următoarele douăsprezece secunde. Și nu te îngâmfa crezând că ești singurul responsabil de succesul tău. La urma urmei, orice dar bun vine direct de la Dumnezeu (Iacov 1:17). Așa că sărbătorește vremurile bune, lucrurile bune și prietenii buni, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru ce ți-a oferit!

Poate însă că a-I mulțumi nu este primul lucru care îți vine în minte atunci când totul merge bine. Când nu îți este ușor să Îi mulțumești, gândește-te bine la următoarele trei lucruri: Trecutul tău – că erai înconjurat, împresurat și zdrobit. Prezentul tău – că protecția și ajutorul lui Dumnezeu te-au adus acolo unde ești. Viitorul tău – că Dumnezeu va fi întotdeauna locul tău de adăpost. Și mulțumește-I.

Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui!
Psalmii 118:1

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor