NU AȘA DE REPEDE

Judd sărise peste suficiente clase încât să ajungă să frecventeze Liceul Sandberg la vârsta de numai unsprezece ani. Era aproape cel mai deștept din școală – mai deștept chiar și decât majoritatea profesorilor. Studiase trigonometrie cu un profesor particular. Câștigase un concurs național cu romanul lui științifico-fantastic – o poveste sclipitoare despre mucegaiuri vâscoase, care luau cu asalt galaxia. Nu greșea niciodată.

Toți copiii de la școală îl urau.

Judd și-ar fi dorit ca ceilalți copii din cartier să se poarte frumos cu el. În fiecare zi, după școală, fugea acasă și se urca repede pe scara din frânghii până în căsuța lui din copacul din spatele casei, unde se ascundea. Copiii din cartier stăteau sub copac și îl amenințau cu bătaia. Nimeni nu venea vreodată în ajutorul lui Judd. Așa că arunca cu pietre în ei până când plecau.

Citește Psalmii 35:1-10

Va avea grijă Dumnezeu vreodată de vrăjmașii noștri?

Este ciudat. Mormăie pentru tine ceva rău despre vrăjmașii tăi, și înseamnă că ai o atitudine nepotrivită. Spune lucrul acesta altcuiva, și deja este bârfă. Spune-i același lucru vrăjmașului tău, și cauți ceartă. Spune-I lui Dumnezeu, și brusc se transformă în rugăciune.

Cum poți să ieși cu bine din această situație?

Prin rugăciune. Rugăciunea înseamnă să îți verși toate gândurile și sentimentele inimii tale în fața lui Dumnezeu. Înseamnă a-I cere lui Dumnezeu să facă ce știe El cel mai bine. Nu înseamnă a-ți face dreptate cu mâna ta. Și nu înseamnă a-L implora pe Dumnezeu să îți îndeplinească mofturile. Înseamnă a-L ruga să pună capăt răului și să le dea celor care îl fac pedeapsa care li se cuvine.

Credincioșii din Vechiul Testament erau un pic confuzi cu privire la viața de după moarte, așa că strigau de obicei în rugăciunile lor împotriva vrăjmașilor: „Zdrobește-i acum, Doamne! Nu pierde șansa asta!” Cu toate acestea, Noul Testament spune clar că o parte din plata păcatului – judecata lui Dumnezeu, sau „răzbunarea” Lui – nu va avea loc până la sfârșitul timpului (Apocalipsa 19:11-21).

Și acesta este un lucru bun. Dumnezeu le dă unor oameni îngrozitori șansa să răspundă bunătății Lui. Grija Lui este aceea de a le atinge inimile, și nu de a-i pedepsi (2 Petru 3:7-9).

Încă mai ești nerăbdător ca Dumnezeu să îți pedepsească vrăjmașii astăzi?

Nu te grăbi! Gândește-te puțin! Ar trebui să te pedepsească și pe tine la fel de repede?

Apără-mă Tu, Doamne, de potrivnicii mei, luptă Tu cu cei ce se luptă cu mine!
Psalmii 35:1

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor