ÎNTRE DEZASTRE

Bretonul lung al lui Katie ascundea cea mai mare parte din cicatricea uriașă pe care o avea pe frunte. Știa că semnul zimțat nu era frumos, dar îi amintea că supraviețuise. În urmă cu doi ani, călătorea împreună cu tatăl ei într-o camionetă pe un drum de țară. Un alt șofer nu a oprit la semnul STOP. Camioneta a intrat în mașina aceea, lovind-o atât de tare încât Katie a trecut cu capul prin parbriz.

La început era sub influența atâtor medicamente, încât de-abia dacă își mai amintea cine este. Când doctorii nu i-au mai administrat analgezicele, a trebuit să se abțină să nu țipe. În mod ciudat, Katie aproape că și-ar fi dorit să se întoarcă în timp la acea perioadă. Dumnezeu părea atât de aproape! Oamenii se rugau pentru ea și alături de ea continuu. Când se săturase de dureri de cap, operații și injecții, Dumnezeu i-a dat putere. I-a promis lui Dumnezeu că, dacă avea să se vindece, toată viața ei o să fie a Lui.

Privind în urmă, nu era prea sigură că reușise să își țină promisiunea.

Citește Psalmii 40:1-10

Cum rămâi aproape de Dumnezeu când totul îți merge bine?

Când zbori printr-un parbriz, cu greu Îl vezi pe Dumnezeu din cauza durerii. De-abia aștepți să te scoată din necazuri și te gândești că va fi mai ușor să Îl asculți în orice gând și în orice faptă odată ce totul se rezolvă. Totuși, când totul merge bine, mai că te întrebi dacă nu este nevoie de un cap spart ca să te simți aproape de Dumnezeu.

Aterizezi destul de natural în poala lui Dumnezeu atunci când viața te aruncă în aer. Nu este greu să îți dai seama de ce ai nevoie de El.

Între dezastre, însă, ești ispitit să te îndepărtezi de Dumnezeu și să Îl ignori. Sunt totuși multe de făcut atunci când viața este grozavă: Îi poți mulțumi lui Dumnezeu astăzi pentru ceea ce a făcut ieri. Ai o pauză să înțelegi mai bine voia Lui, cum vrea El să trăiești. Îi poți ajuta pe oamenii care au nevoie de ajutorul tău acum. Îi poți încuraja pe alți credincioși („mulțimea mare de oameni”) când trec prin necazuri. Le poți spune altora ce a făcut Dumnezeu și ce continuă să facă.

Cu fiecare experiență din care te izbăvește, Dumnezeu îți pune în gură „o cântare nouă”. Versurile însă nu trebuie să vorbească întotdeauna despre cum te-a scos din groapa alunecoasă și plină de pericole. Poți cânta și despre vremurile mai liniștite.

Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru.
Psalmii 40:3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor