DINCOLO DE SUFERINȚĂ

După ce își petrecuse o vară întreagă lucrând într-o tabără creștină, Jenna sperase la puțin mai mult entuziasm din partea prietenilor ei când le-a arătat pozele din vacanță. Prietenii ei s-au uitat repede prin ele. Păreau plictisiți când vedeau fețele copiilor de toate vârstele și de toate culorile. Se uitau în gol atunci când ea le împărtășea entuziasmul ei pentru a-i învăța pe copii despre Hristos. Niciunul dintre ei nu și-a ridicat privirea când le-a spus despre cum angajații taberei făcuseră împreună un traseu cu frânghii și cum ea atârnase cu susul în jos la 10 metri deasupra pământului.

Într-o zi, după o altă reacție îngrozitoare a unui prieten apropiat, a fugit acasă și s-a închis în cameră cu mintea plină de gânduri oribile despre slujirea ei din vară. Voia să arunce pozele. Își dorea să poată arunca întreaga experiență.

Citește Ioan 12:23-28

Ce crezi că înseamnă să cazi pe pământ și să mori?

Când a spus că ar trebui să urâm viața și să murim ca boabele de grâu, Isus a folosit o zicală pentru a transmite o idee – ca și „ți s-au înecat corăbiile” sau „mănânci ca un porc”. Isus nu vrea să stai în fața unui camion în mișcare sau să înghiți otravă ca unii membri ai unor secte. A-ți urî viața sau a muri, a explicat Isus, înseamnă a-I fi întru totul devotat. A te încrede în El plin de curaj și a-L asculta în orice situație de viață. A-L lăsa să îți fie Domn absolut.

Lucrul acesta îți poate aduce o oarecare durere prin faptul că te lepezi de păcat, renunți la ambițiile egoiste sau te simți respins de alții, pentru că alegi să Îl urmezi pe Isus. Isus numește acea durere „moarte”.

Cu toate acestea, durerea care rezultă din ascultarea de Dumnezeu nu spune decât jumătate de poveste. După moarte, vine viața. O sămânță care stă pe un raft într-un pachețel de plastic nu va crește. Numai când sămânța este aruncată în pământ, duritatea și umiditatea rece a solului fac să răsară o plantă din ea.

În mijlocul morții, Dumnezeu sădește o viață nouă în tine și în alții. Suferința creștină – căderea în pământ și moartea – se aseamănă uneori cu a fi închis într-un sicriu. Dar amintește-ți un lucru. Dumnezeu ți-a făgăduit că nu vei rămâne acolo pentru totdeauna. Va veni să te învieze.

Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce multă roadă.
Ioan 12:24

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi
Articolul precedentELIBERATOR MĂREȚ ȘI PUTERNIC
Articolul următorLABORIOZITATE