CE MAI EXCURSIE!

Profesoara ta de sociologie tocmai ieșise de pe băncile facultății, dar arăta de parcă își găsise pantalonii evazați într-o cutie mucegăită din dulapul tatălui ei. O porecliserăți Brioșa.

Un ghiveci cu chia de pe biroul Brioșei îi binecuvânta zilnic cu germeni proaspeți sandvișul cu tofu. Peste tot pe birou avea cristale despre care spunea că o feresc de boală. I-ai spus că sunt drăguțe. Ți-a răspuns că sunt puternice.

Și când ați studiat procesul vrăjitoarelor din Salem, s-a oferit să vă citească în palmă și a adus o vrăjitoare care practică magie albă, ca să vă vorbească.

–  Este minunată! a spus cu entuziasm Brioșa. Folosește puterea naturii pentru a face binele.

Da, da, îți spui. Încearcă să folosească puterea câinilor turbați, a colților de liliac și a rechinilor ucigași. Acesta este exemplul nostru?

Ultima oară ai auzit că Brioșa fusese lovită de un camion pe autostradă în timp ce protesta împotriva poluării aerului.

Citește Proverbele 1:20-33

Ce se întâmplă cu oamenii care refuză să devină înțelepți?

Iată un pasaj din Proverbele în care nu ai vrea să te recunoști. Nu vrei să fii prost – încet la minte, incapabil să te uiți pe unde mergi. Nu vrei să fii un batjocoritor – cu limba ascuțită, prea mândru să accepte sfaturi din partea altora. Și cu siguranță nu vrei să fii nebun – îndărătnic, prea încăpățânat ca să accepți să fii corectat, repetând aceleași greșeli, ca un câine care își mănâncă propria vomă (Proverbele 26:11).

Proștii, batjocoritorii și nebunii au câteva lucruri în comun. Se plac exact așa cum sunt. Trăiesc de parcă Dumnezeu nici nu ar exista. Și nenorocirea îi va distruge, pentru că ei continuă să respingă înțelepciunea.

Nu sunt deștepți.

Nu vei reuși să îndrepți fiecare persoană din această lume care Îl respinge pe Dumnezeu. Dar este treaba ta să nu te lași păcălit atunci când încearcă să îți vândă un alt dumnezeu – sau niciun dumnezeu – sau reguli rescrise cu privire la ce e bine și ce e rău. Înțelege ce îți spun. Dar înțelege și unde greșesc. La urma urmei, poți să fii atât de deschis la minte, încât să ajungi să îți cadă creierul din cap.

Căci împotrivirea proştilor îi ucide […], dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău.
Proverbele 1:32,33

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor