DE CINE ASCULȚI?

Să trecem un pic prin ziua de astăzi…

Un profesor te mângâie pe cap și îți spune că eseul tău la istorie a fost remarcabil. Spune că ești mult mai deștept decât colegii tăi.

Un prieten te trage de mânecă și te îndeamnă să chiuliți împreună.

Iubita ta se joacă cu degetele prin părul tău. Părinții tăi vor să o luați mai ușor, dar ea te roagă să vă vedeți după ore.

Mama ta te îmbrățișează strâns și îți spune că cearta cu copilul vecinului nu putea fi din vina ta, pentru că tu nu faci niciodată nimic greșit.

Tatăl tău se ia de tine pentru nota de cinci de la matematică. Când era de vârsta ta, avea note mult mai bune.

Antrenorul te lovește cu o șapcă de baseball. Aruncarea aia îți picase fix în mănușă. Cum ai putut să ratezi?

Cineva pornește televizorul. Fete și băieți frumoși sar și joacă volei pe plajă. Toată lumea ia o pauză să bea o bere rece.

Obosit de zgomot, te prăbușești pe podea.

Citește Psalmii 25:1-6

În cine poți avea întotdeauna încredere că îți va spune adevărul?

Nu poți să îți astupi urechile ca să nu auzi zecile de voci – familie, școală, prieteni, media, chiar și trupul și creierul tău, care încep să se maturizeze – care îți spun zilnic ce să faci.

Ești înconjurat. Poate că te-ai prăbușit la pământ confuz.

Dintre atâtea voci care țipă la tine, pe care să o crezi? De unde știi cine are dreptate și cine nu? Care voci spun adevărul? Care voci scuipă minciuni? De cine să asculți?

Calea cea mai ușoară ar fi să renunți și să asculți vocea care se aude cel mai tare. Dar nu este singura cale. Dumnezeu vrea să te ridice, să Se uite în ochii tăi și să îți spună purul adevăr. Isus te invită să Îi asculți vocea și să Îl urmezi. Promite să te ajute să identifici și celelalte voci, separând adevărul de minciună, binele de rău, naturalul de artificial.

Vocea lui Dumnezeu nu este cea mai puternică, pentru că te respectă prea mult ca să țipe la tine. Dar ascultă-L! Ceea ce are de spus îți va schimba viața.

Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale! Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea!
Psalmii 25:4,5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor