PIS, PIS, PIS!

Te dor lăbuțele de la toți kilometrii pe care i-ai alergat pe drumurile pietruite de la țară. Ce vacanță îngrozitoare! Ești la o mie cinci sute de kilometri depărtare de casă și a trecut o săptămână de când nu ai dat de nicio urmă a stăpânilor tăi, pe care i-ai pierdut când ai ieșit din cușca ta în căutare de șoareci. Cu siguranță, o decizie proastă. Nici măcar nu ai avut parte de ospățul dorit.

Nimeni nu îți înțelege mieunatul trist, așa că nu ai cum să ceri îndrumări. Nimeni nu știe cine ești sau de unde vii. Poate dacă o să continui să cauți, o să îți regăsești proprietarii.

Slabe șanse.

Poveștile despre animale care își găsesc drumul spre casă de la mii de kilometri depărtare cu ajutorul mirosului sunt bune pentru filmele lacrimogene. Realitatea este însă alta: Singura pisică care ajunge acasă este cea al cărei stăpân o caută și o duce înapoi.

Citește Ioan 14:1-7

Unde plănuiește Isus să îi ducă într-o zi pe cei care Îl urmează?

Noi, oamenii, suntem pierduți – dar nu pentru că Proprietarul nostru a decis că S-a plictisit să aibă grijă de noi. Nu am fost aruncați din mers dintr-o mașină undeva în mijlocul pustiului și nici nu am fost legați într-un sac și aruncați pe fundul unui lac. Am fugit de Dumnezeu (Isaia 53:6). Și suntem departe de El.

Nu ajută prea mult dacă le cerem altor oameni îndrumări pentru a ajunge acasă. Și ei sunt pierduți. Caută-L pe Dumnezeu în interiorul tău!, îți spun. Străduiește-te să fii suficient de bun pentru Dumnezeu! Ai încredere numai în informații concrete și obiective! Acceptă-ți soarta! Creează-ți propriile credințe! Uită-te la duhuri și la stele! Chinuie-ți trupul până devine perfect! Scapă de dorințe – fii indiferent!

Gândirea omenească nu te poate călăuzi prin viață spre o veșnicie petrecută în prezența lui Dumnezeu. Destinațiile ei sunt ambigue. Căile ei sunt drumuri închise.

Isus știe unde să te ducă și cum să te ducă acolo. Te-a găsit. Spune: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Vrei să vii acasă?” Numai Isus este Calea – El a murit și ne-a deschis iarăși calea spre Dumnezeu. Numai Isus este Adevărul – El ne oferă o imagine perfectă a lui Dumnezeu. Numai Isus este Viață – El a biruit moartea, pentru ca tu să poți trăi veșnic.

Este singurul drum pe care te poți întoarce acolo unde îți este locul.

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”
Ioan 14:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor