PICIOARE PUTUROASE

– Ferește-te! a strigat cineva către cel mai bun jucător de baseball din echipă. Willie este chiar în spatele tău.

Prea târziu. Willie zăcea întins pe jos, întrebându-se pe ce planetă era, lovit în cap de o lovitură de încălzire extrem de puternică. Banca de rezerve s-a golit și toți s-au dus în jurul băiatului care le căra bâtele de baseball.

– Nu te antrenai acolo unde trebuia! a strigat fratele mai mare al lui Willie către Slugger.

– Și? a răspuns Slugger, ridicând din umeri și uitându-se la Willie, care încă se mai văita întins la pământ. Mare lucru. O să fie bine. Nu-ți face griji.

L-a lovit pe Willie cu piciorul.

– Hei, copile. Dă-mi niște apă!

Citește Ioan 13:1-5,12-15

De ce a spălat Isus picioarele ucenicilor Săi?

Isus a ales un mod ciudat de a-Și dovedi puterea. Politicienii se urcă de multe ori pe o scenă de unde scuipă minciuni și aruncă cu noroi. Grupurile infracționale arată cine este șeful stabilindu-și teritoriile și omorând oameni. Unii profesori își stabilesc autoritatea folosindu-se de amenințări precum detenția, suspendarea sau exmatricularea.

Isus este Stăpânul universului. Toate lucrurile sunt supuse puterii Sale. Dar nu te-ai fi gândit la asta atunci când El le spăla picioarele ucenicilor Săi. În loc să ceară cinste și să îi facă pe ucenici să Îl lingușească, Isus a făcut treaba pe care o făcea slujitorul cel mai neimportant. Și-a scos haina, a pus un prosop în jurul Său, apoi a dat jos sandalele și a spălat picioarele a doisprezece bărbați în putere, care petrecuseră toată ziua hoinărind pe drumuri pline de praf. Transpirație, praf și piele – imaginează-ți cât de tare duhnea. Mai bine ai fi băiatul care cară bâtele, care aduce apă și aleargă după mingile pierdute.

Ucenicii lui Isus ar fi trebuit să fie cei care Îi spală Lui picioarele. În schimb, El le-a spălat pe ale lor.

Nu Și-a folosit puterea pentru a-i doborî pe ucenici, ci pentru a-i ridica.

Uneori Isus ni se pare doar un băiat cu bâtele care a fost lovit în cap de una. Să nu confundăm însă spiritul Lui de slujire cu slăbiciunea sau prostia. El chiar este Rege.

Voi Mă numiţi Învăţătorul şi Domnul, şi bine ziceţi, căci sunt. Deci, dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora.
Ioan 13:13,14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor