DE CE NU ÎNȚELEG?

Broboane de transpirație încep să se formeze pe buza de sus a lui Scott. Se uită în stânga. La fel ca data trecută, vin spre el din toate direcțiile. Dintr-odată, un tip de mărimea unui frigider zboară prin aer și îl plachează.

Scott țipă, se trezește și se ridică în fund în pat.

De data aceasta, a fost doar un vis. Data viitoare, o să se gândească de două ori înainte să ia o notă atât de mare la examenul de la biologie. Se pare că uneori oamenii se înfurie atunci când faci ceea ce trebuie făcut.

Citește Ioan 10:31-39

Ce ai face dacă oamenii te-ar urmări aruncând după tine cu pietre?

Scenariul se repeta. De data aceasta, liderii religioși voiau să Îl ucidă pe Isus pentru că spusese că este „Fiul lui Dumnezeu”. Isus nu voia să spună că Dumnezeu Îl născuse. Numindu-Se Fiul lui Dumnezeu, Isus voia să spună că (1) El este Dumnezeu și (2) avea o relație unică cu Tatăl. Erau două persoane distincte, dar totuși una (versetele 30 și 38).

Isus nu S-a așezat pe jos lăsându-i pe cei care Îl criticau să Îl lovească. A încercat să Își convingă vrăjmașii folosindu-se de Scriptură. Dacă puteau accepta că Dumnezeu îi onorase pe niște simpli oameni cu titlul de „dumnezei” sau „fii ai Celui Preaînalt” (Psalmii 82:6), atunci El nu făcea nicio greșeală spunând că este Fiul lui Dumnezeu. Era, la urma urmei, reprezentantul special al lui Dumnezeu în această lume.

Și le-a oferit viața Lui ca dovadă: Lucrările pe care le fac – vindecarea bolilor, scoaterea demonilor, potolirea furtunilor, hrănirea mulțimilor, învierea morților – arată că spun adevărul. Minunile pe care le fac sunt lucrările Tatălui Meu. Sunt Cine spun că sunt.

Spusele lui Isus și binele pe care îl făcea mergeau mână în mână. El le-a spus că faptele Lui sunt o dovadă suficientă pentru ca ei să creadă. Și El vrea ca și tu să fii sigur de un lucru. Nu ar putea să îl facă mai clar nici dacă te-ar lovi peste față: Când te uiți la Mine, te uiți la Dumnezeu. Dacă Mă respingi, Îl respingi pe Dumnezeu. Dacă nu Mă urmezi, nu spune despre tine că ești un copil al lui Dumnezeu.

Credeți-Mă, le-a cerut Isus. Unii nu au făcut-o. Nu Mă puteți ucide pentru că fac ceea ce este bine. Într-o zi, aveau să o facă.

Chiar dacă nu Mă credeţi pe Mine, credeţi măcar lucrările acestea, ca să ajungeţi să cunoaşteţi şi să ştiţi că Tatăl este în Mine şi Eu sunt în Tatăl.
Ioan 10:38

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor