SE COMPORTĂ FRUMOS CU TINE

Marty, care avea numai patru ani, se uită repede la raionul de chipsuri și sosuri. Nu e aici. S-a dus la un alt raion. Nici aici.

Pierdut în acel supermarket, care arăta ca un labirint ticsit de străini, Martin și-a strâns gluga de la hanorac, pentru a-și ascunde ochii înlăcrimați și buza tremurândă. Era speriat pentru că se pierduse. Plângea în hohote. Nu își mai găsea mama.

A fugit de la un raft la altul, îndepărtându-se tot mai mult de mama lui. Mama lui însă îl căuta deja. Într-un final, l-a ajuns din urmă și l-a ridicat, strângându-l cu putere la piept. Marty și-a îngropat fața în umărul ei.

– Sunt aici, Marty, i-a șoptit ea. Totul este în regulă. Mami este aici.

Citește Ioan 10:1-11

Cum recunoști vocea lui Isus?

Dacă un câine de pază este bine antrenat, este suspicios în privința oricărui străin care se apropie de casa pe care o păzește. Nimic nu îl distrage: biscuiți aruncați peste gard, chemări cum ar fi: „Aici, cuțu, cuțu”, sau că țipi la el: „Taci din gură, câine prost!” în timp ce dai din mâini ca un sălbatic. Un câine bun nu poate fi păcălit. Dacă nu ești stăpânul câinelui, acesta nu se va împrieteni cu tine.

Un copilaș iubește vocea mamei lui, și un câine de pază sare de bucurie când își aude stăpânul. În calitate de credincioși – la fel ca niște oi – învățăm să recunoaștem vocea Păstorului nostru.

Oile știu că păstorul lor le tratează cu blândețe. El îi dă fiecăreia un nume. Se îngrijește de nevoile lor – mâncare în timpul zilei, adăpost noaptea. Păstorul stă la poarta staulului pentru a verifica fiecare oaie pe rând, îngrijindu-le rănile și oferindu-le siguranță. Oile cunosc chemarea unică a păstorului lor și se împrăștie când aud vocea oricui altcuiva.

Cunoscând bunătatea păstorului, oile știu că el nu este ca alții, care s-ar putea strecura în țarc pentru a le face rău. Singura grijă a păstorului este binele celor care i-au fost dați în grijă.

Odată ce îți dai seama că principala grijă a lui Hristos este aceea de a te conduce în cea mai bună viață pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru tine, nu vei mai fi păcălit de vocile tainice sau amenințătoare care vor să te transforme în cotlet de miel. Vei ști că nu sună ca Isus. Vocea lui Isus este blândă. Isus este Păstorul tău cel bun.

Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi.
Ioan 10:10,11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor