MARILE SPERANȚE

În noaptea de dinaintea primei lui zile la noua școală, Drew s-a răsucit continuu în somn.

– Nu! Nu acolo! striga în timp ce vechii lui profesori îl târau spre gura deschisă a unui monstru înfiorător.

Și acolo, în fața gurii monstrului, se aflau părinții lui Drew, ținând ușile deschise. Mama lui Drew avea acea privire tristă pe care o avea când el era mic și trebuia ca să îi facă vaccinul. Tatăl lui încerca să îl încurajeze, strigând, în timp ce profesorii îl împingeau în gura monstrului:

– Asta ne doare pe noi mai mult decât pe tine!

Ușile s-au închis în urma lui Drew. Ca o limbă uriașă, mulțimea dinăuntru l-a mișcat încoace și încolo și, la sfârșitul zilei, se simțea de parcă fusese mestecat între niște măsele imense.

Era nerăbdător să audă ultimul clopoțel, care să spună școlii să îl elibereze.

Citește Iosua 1:1-11

Ce anume promite Dumnezeu să facă pentru tine atunci când te duci la școală?

Dumnezeu Își îndemna poporul, pe israeliți, să intre în țara incredibilă pe care le-o făgăduise. Știuseră tot timpul că Moise, liderul lor, nu avea să intre cu ei. Dar poporul se temea că, odată cu moartea lui Moise, viețile lor aveau să se schimbe. Nu că l-ar fi plăcut prea mult. Doar că lucrurile păreau normale, sigure, atunci când el era în apropiere.

Israeliții nu aveau de ce să se teamă. De fapt, Dumnezeu le făgăduise biruința dacă rămâneau aproape de El. Nu conta că nu aveau nicio idee încotro se îndreptau. Îl cunoșteau pe Domnul lor. Îi cunoșteau Legea – poruncile pe care li le dăduse. Dumnezeu le-a amintit lui Iosua și poporului de trei ori: „Întărește-te! Întărește-te! Întărește-te!”

Când te muți la o școală nouă, lași în urmă vechea școală. Și totul dispare, cu excepția cunoștințelor acumulate și a câtorva amintiri amuzante de la orele tale preferate, cum ar fi pauza. Viața ta „normală” nu mai este.

Dar Dumnezeu spune că nu ai de ce să te temi. Nu te lasă singur în următoarea etapă a vieții tale. Promite să stea lângă tine și să te învețe calea Lui spre școală. Și îți va arăta cum să învingi monstrul.

Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.
Iosua 1:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor