FĂRĂ BANI

Mama lui Colleen stătea la masa din bucătărie cu carnetul de cecuri și un teanc de facturi în față. După fiecare factură, calcula cu atenție câți bani mai rămâneau.

– Îmi pare rău, draga mea, i-a spus lui Colleen când a ajuns la ultima factură. Nu ne rămân prea mulți bani. Avem de ajuns pentru o pereche de pantaloni când începe școala și o cămașă la sfârșitul lunii viitoare.

O singură pereche de pantaloni? se gândi Colleen. Era bine că mama ei nu îi observase gaura din talpa pantofilor, i-ar fi cumpărat pantofi în loc de pantaloni. Colleen știa că putea să ascundă gaura de copiii de la școală – cel puțin până când avea să înceapă sezonul ploios, și picioarele ei aveau să se ude și să înceapă să miroasă urât. Însă nu putea să își ascundă hainele vechi și uzate.

Colleen știa că mama ei făcea tot ce putea să aibă grijă de familia ei, dar tot se simțea aiurea. O să arăt ca un trol care a ieșit târându-se de sub un pod. Voi fi singura fără haine noi!

Citește Psalmii 31:1-5

Unde este Dumnezeu atunci când suferi?

Atunci când treci prin greutăți – indiferent de tipul lor – este normal să îți pui întrebări: De ce nu îmi rezolvă Dumnezeu problema acum? Când îi va pedepsi Dumnezeu pe cei care m-au rănit? De ce mi se întâmplă lucruri rele? Unde este Dumnezeu atunci când sufăr?

Când treci prin dureri, te simți uitat. Ești convins că ești singurul care nu a trecut testul excelenței. Te gândești că ești singurul copil ai cărui părinți se ceartă sau lucrează prea mult. Te uiți în oglindă în drum spre ieșire și te convingi că ești singurul care are haine mai puțin frumoase și un breton strâmb.

Când suferi, te simți singur.

Nu ești. S-ar putea să crezi că Dumnezeu te-a lăsat să te aperi singur numai pentru că nu S-a băgat în viața ta, ca să îți rezolve problemele imediat. Nu a făcut lucrul acesta. Tu ești al Lui. De dragul Numelui Său – al reputației și al cinstei Sale – te va conduce și te va călăuzi. El este stânca în spatele căreia să te ascunzi pentru a fi protejat de vrăjmașii tăi. Și fiecare necaz cu care te confrunți este o oportunitate să strigi: „Protejează-mă, Doamne, sunt al Tău!”

Pleacă-Ţi urechea spre mine, grăbeşte de-mi ajută! Fii pentru mine o stâncă ocrotitoare, o cetăţuie unde să-mi găsesc scăparea!
Psalmii 31:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor