DATA VIITOARE VOI FOLOSI AȚA DENTARĂ

Brrrrr! face freza pe suprafața dintelui tău. Tresari.

– Doare? te întreabă dentistul.

Dacă doare? Mai întrebi?

– Puțin, răspunzi politicos. Poate că am nevoie de încă o injecție cu anestezic.

Când nici măcar trei injecții de novocaină nu îți calmează chinul, nu te mai gândești la cât de mulți bani vei primi când îți vei da dentistul în judecată pentru durerea și suferința provocate. Începi să îți dorești să fi fost mai atent la poveștile mamei tale despre cum ți-a dat naștere. Cum respira? Hu-hu-heee?

Mintea ta încețoșată face o înțelegere cu dentistul. Oprește-te! Oprește-te! Data viitoare voi folosi ața dentară! Dentistul tău se oprește – ca să se usuce plomba, îți spune ieșind pe ușă. Atunci de ce își tot bagă capul pe ușă să mă verifice? Să vadă dacă sunt mort?

Citește Isaia 40:27-31

De unde știi că Dumnezeu te aude atunci când te rogi pentru ajutor?

Te-ai mulțumi și cu altceva, nu doar cu o minune. Vrei doar ceva care să îți mai ușureze durerea. Și te întrebi de ce Dumnezeu nu răspunde ofertei tale generoase de a te duce ca misionar în Ukarumpa dacă îți oferă un pic de ajutor acum.

Dar nu se întâmplă nimic. Te gândești că Dumnezeu spune: „Uită de asta! Ești pe cont propriu!” și te enervezi. Începi să plângi. Hei, Doamne! Nu vezi că sufăr? Nu mă mai ignora. De ce nu îmi răspunzi?

Ți-a răspuns. Dumnezeu nu doarme și nici nu este în pauza de prânz. Și nu stabilește un preț pentru serviciile Sale. Nu te ascultă pentru că tu Îi promiți ceva la schimb, ci pentru că El ți-a promis ție ceva: Îi aparții. Îți vede problemele și îți ascultă rugăciunile.

Dar răspunde acelor rugăciuni așa cum știe El că este cel mai bine (1 Ioan 5:14,15).

Nu spune întotdeauna „da”. Dar nu spune nici „nu” neapărat. Uneori spune: „Așteaptă” sau „Îți voi răspunde, dar nu așa cum crezi tu”. Când te încrezi în Dumnezeu, El îți dă iarăși putere – să umbli, să alergi, să zbori. Sau să faci față frezelor din viața ta.

Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.
Isaia 40:31

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor