ÎN CENTRUL ATENȚIEI

– Este o lovitură lungă, a strigat Cory, imitând vocea unui comentator sportiv, în timp ce Vinnie trecea de prima bază de pe terenul de baseball din mijlocul străzii. Marele V chiar a nimerit-o pe asta! Câtă putere! Câtă eleganță!

Ovațiile au fost însă înlocuite de râsete, și lovitura zdrobitoare a fost uitată când Vinnie s-a împiedicat de a doua bază și a alunecat pe asfalt, julindu-și genunchii.

Vor exista zile când vei avea impresia că nu o să te descurci niciodată mai bine decât Vinnie. Dar nu o să cazi întotdeauna cu fața în jos. Mai devreme sau mai târziu –  poate într-un fel mai discret – vei vedea mulțimea, vei auzi aplauzele, te vei scălda în lumina reflectoarelor. S-ar putea să descoperi o pasiune sau o slujbă la care excelezi. S-ar putea să obții cele mai mari note din clasă, să devii peste vară un bărbat atrăgător sau o regină a frumuseții sau să transpiri din greu și să ajungi în cele din urmă în echipa de baschet a școlii.

Aplauzele sunt plăcute. Complimentele te fac să te simți bine. Dar te pot și transforma într-o persoană arogantă, care îi privește pe ceilalți de sus, își ignoră prietenii de-o viață și se așteaptă la tratament special.

Ai o responsabilitate enormă atunci când lucrurile merg așa cum trebuie și oamenii aplaudă. Înveți cum să fii extraordinar fără să fii încrezut.

Citește Filipeni 2:3-8

Cum a practicat Isus smerenia?

Dacă cineva a avut vreodată dreptul la aplauze, acela a fost Isus. Este Dumnezeu! Avea maiestatea și splendoarea Regelui universului, și totuși nu a căutat să atragă atenția asupra Lui. În loc să Se plimbe într-o limuzină și să facă senzație, a venit în liniște, ca un bebeluș neajutorat, și a devenit un slujitor care a murit pe cruce pentru păcatele creației Sale.

Când ești uimit de lumina reflectoarelor, nu te vezi decât pe tine. Luptă cu ispita de a te gândi numai la tine, ieșind din lumina reflectoarelor, așa cum a făcut-o Isus, și căutând să slujești. Fugi de egoism, acordând la fel de multă atenție nevoilor altor oameni ca alor tale.

Poți să împarți lumina reflectoarelor cu Domnul tău. La urma urmei, Dumnezeu este adevărata sursă a darurilor, a talentelor și a abilităților tale (1 Corinteni 4:7). Când oamenii te aplaudă, Îl aplaudă, de fapt, pe Dumnezeu. Mulțumește-I pentru succesul tău și amintește-ți că El este mai important decât orice realizare (Ieremia 9:23,24).

Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.
Filipeni 2:3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor