SERVODIRECȚIE

Megan afișă un zâmbet răutăcios când văzu că mătușa și unchiul ei parchează pe alee. Ei locuiau într-o zonă unde nu ningea niciodată. Vara trecută, verii ei aproape o înecaseră în ocean. Au făcut-o țărancă.

Acum era iarnă. Și erau pe teritoriul ei.

Megan le aruncă niște patine și îi duse la un lac înghețat din spatele casei. Este timpul să se ia la întrecere.

Întrecere? Nu pot nici măcar să stea pe picioare. După ce le-au înghețat degetele și vor să intre în casă, Megan le dă lovitura de grație. Face cercuri în jurul lor. Își pierd echilibrul. Ea îi înghiontește. Cad pe gheață.

Pe drum spre casă, le spune că mai au un lucru mișto de încercat – să lingă un țurțure.

– Apff, strigă ei cu limbile lipite de țurțure.

– Așa vă trebuie, strigă Megan intrând în casă.

Citește Judecătorii 16:23-30

Cum poți fi bun la ceva fără să fii arogant?

Îngâmfarea lui Samson din cauza puterii pe care o avea era singurul lucru mai mare decât mușchii lui. Așa că, atunci când s-a lăsat convins de vorbele dulci ale iubitei lui filistence să îi dezvăluie secretul puterii lui, Dumnezeu a permis ca vrăjmașii să îl prindă, să îi scoată ochii și să îl arunce în temniță, unde măcina grâu ca un măgar (Judecătorii 16:21).

Samson și-a recâștigat puterea numai după ce s-a smerit – când și-a amintit că, deoarece puterea lui venea de la Dumnezeu, ar trebui folosită pentru Dumnezeu. În loc să își folosească puterea pentru folosul propriu, i-a învins singur pe filisteni – o națiune care se afla în război cu Israel.

Când ești deștept sau foarte priceput la ceva anume, poți să le împărtășești altora cu blândețe din cunoștințele tale sau poți să le arunci cunoștințele în față. Când ești puternic, îți poți folosi puterea să îi ajuți pe alții sau să le rupi degetele. Și când ești amuzant ai de ales între a-i înveseli pe oameni sau a face mișto de ei.

Atunci când decizi cum să îți folosești darul cel mai important, amintește-ți un lucru: Cei mai puternici oameni sunt cei care nu trebuie să își dovedească puterea.

Atunci Samson a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeule, adu-Ţi aminte de mine, Te rog; Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta.”
Judecătorii 16:28

 

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor