BISERICA ESTE PLICTISITOAAAAARE

Buf! Pastorul lovește amvonul cu palma – obiceiul lui atunci când ajunge la punctul culminant. Freamătul din sală se oprește. Numai gânguritul unui bebeluș alungă liniștea.

Asta până când tu începi să râzi în timp ce citești bilețelul extrem de amuzant pe care tocmai ți-l înmânase cel mai bun prieten. Îți dai seama deodată de liniștea care te înconjoară, îți ridici privirea și îl vezi pe pastor uitându-se la tine și la prietenii tăi cu o sprânceană ridicată. Taci și exersezi în minte scuza pentru mai târziu: Serviciile divine sunt atât de plictisitoare…

Serviciile divine nu sunt întotdeauna amuzante. Adeseori sunt destinate adulților. Din scopul lor fac parte învățarea și îndreptarea. Și poate că tot ce știi tu despre închinare și laudă este:„Trezește-te! Îmbracă-te! Urcă în mașină! Stai cuminte și taci!” Pornind de la premisa că nu ești un răzvrătit care nu vrea să aibă nimic de-a face cu Dumnezeu și biserica, lipsa capacității de a înțelege este principalul motiv pentru care serviciile divine sunt plictisitoare.

Citește Deuteronomul 6:4-9

Cum poți ajunge să fii entuziasmat de mersul la biserică?

Adulții ar trebui să îți explice ce înseamnă să fii credincios. Unii nu fac lucrul acesta – cel puțin nu într-un mod care să te ajute să înțelegi. Așa că trebuie să găsești singur răspunsurile.

Pentru început, încearcă să înțelegi ce se întâmplă în timpul serviciului divin. Întreabă-ți părinții ce se întâmplă. Dacă urmărești un eveniment sportiv fără să cunoști regulile, o să te plictisești. La biserică, dacă nu înțelegi cine sunt jucătorii, de ce te ridici sau te așezi sau ce înseamnă cuvintele dintr-un cântec sau dintr-o predică, o să te plictisești. Dacă poți urmări ce se întâmplă, s-ar putea să înceapă să îți placă.

Apoi întreabă-ți părinții de ce merg la biserică. De ce nu se plictisesc? Dacă urmărești un meci de fotbal singur în fața televizorului, cu volumul la minimum, o să adormi aproape sigur. Trebuie să faci parte din mulțimea entuziasmată, ca să rămâi interesat. Descoperă de ce este Dumnezeu important pentru părinții tăi. De ce au început să meargă la biserică? De ce continuă să meargă? Ce anume face închinarea la Dumnezeu atât de esențială, încât trebuie să te trezești, să te îmbraci, să urci în mașină, să stai cuminte și să taci?

 Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi.
Deuteronomul 6:6,7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor