DEPENDENȚĂ TOTALĂ

Zvârrr! Buff-buff! Poc! Te uiți împietrit la un capac de canalizare care a sărit din asfalt, s-a ridicat în aer ca un frisbee și a aterizat la picioarele tale. Pentru o secundă, te uiți numai la capac. Extratereștrii intergalactici morți în față!

Te îndrepți încrezător spre casă când doi înfundători de canale îți ies în cale. Recunoscător pentru toate tehnicile de identificare a pericolului și de autoapărare pe care le-ai învățat la școală, îi împingi pe extratereștri înapoi de unde au venit, apărând astfel viața pe pământ, așa cum o știm.

După cum te așteptai, ești recrutat de către guvern pentru trupele ultrasecrete de luptă împotriva extratereștrilor. Primești costumul închis la culoare și ochelarii de soare care fac parte din uniformă. Identitatea ta este complet ștearsă. Ești invizibil. Ai ajuns la cel mai înalt nivel. Ești o armată alcătuită dintr-o singură persoană, care luptă împotriva extratereștrilor.

Citește Ioan 15:1-4

De ce ai nevoie de Dumnezeu pentru a fi bun?

Probabil te-ai considera destul de bun dacă ai putea să îi arunci pe extratereștri afară din galaxie cu o singură mână. Dar tot nu ai putea trece peste sentimentul de singurătate. Tot ai avea nevoie de un salariu. De alimente. De electricitate, ca să îți încarci arma cu laser. Și probabil te-ai aștepta ca mama ta să îți spele în continuare hainele murdare.

Data viitoare când te crezi supracalificat și complet independent, pune-ți degetul peste buric și gândește-te la următorul lucru: Cândva, erai ascuns în burta mamei tale și ținut în viață cu ajutorul cordonului ombilical.

Astăzi – fie că ești conștient de asta sau nu – ești la fel de dependent. Primești viața de la Dumnezeu.

Dumnezeu nu îți va tăia niciodată cordonul ombilical spiritual, spunând: „Nu mai ai nevoie de el! Am putea la fel de bine să îl legăm și să îl lăsăm să se usuce și să cadă.”

Nu vei fi niciodată prea mare pentru a-ți tăia cordonul ombilical spiritual – legătura ta cu Dumnezeu. Ești legat de El cum este legată o mlădiță de vie și, despărțit de El, nu poți face nimic.

Buricul tău este o amintire îndepărtată a dependenței fizice. Și nu vei avea niciodată un buric spiritual. Pentru că nu vei înceta niciodată să ai nevoie de Dumnezeu.

Mlădiţa nu poate aduce rod de la sine.
Ioan 15:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor