De pe Marte, cu dragoste

Bănuiala își face loc în mintea ta de îndată ce începi să răsfoiești albumele părinților tăi din liceu și vezi acele capete ascuțite și fețe pierdute. Observi că părinții tăi nu sunt singurii care arătau ca niște marțieni. La fel arătau aproape toți colegii lor de clasă.

Te pregătești sufletește. Părinții mei sunt parte dintr-o invazie extraterestră masivă.

Teoria ta explică o mulțime de lucruri. Mereu te-ai întrebat de ce părinții tăi se contrazic cu privire la avantajele și dezavantajele motoarelor cu distorsiune atunci când se uită la Star Trek. Ai primit răspunsuri la întrebările tale fundamentale despre viață – cum ar fi de ce tatălui tău îi iese mereu părul din nas și mama ta minte cu privire la vârsta și greutatea ei. Dacă s-ar întoarce pe Marte, faci calculul, ar fi cu 47 la sută mai tânără – și mult mai ușoară! O singură întrebare rămâne fără răspuns – cum ar fi putut părinții tăi să piloteze o farfurie zburătoare pe o distanță de patruzeci de milioane de mile, dar nu reușesc să înțeleagă cum să seteze ceasul pe videocasetofon?

Citește Psalmii 68:6

Care este planul lui Dumnezeu pentru ca tu să te înțelegi cu familia ta?

Este ciudat. Te poți afla în mijlocul unei conversații cât se poate de normale cu părinții tăi când, deodată, ești aspirat în acest „moment marțian”, o clipă tulburătoare în care totala lor ciudățenie te convinge că sunt de pe altă planetă.

Dar dacă părinții tăi sunt marțieni, ce ești tu? Ești un copil de pe vechiul planetoid. Când părinții tăi strigă: „Vei înțelege când vei avea copii”, uneori chiar înțelegi ce vor să spună. Ai foarte mult din ei și ei au foarte mult din tine. Probabil vei fi și tu părinte cândva. Iar părinții tăi au fost cu siguranță și ei copii cândva – deși poate lucrul acesta s-a întâmplat cu multă vreme în urmă, într-o galaxie îndepărtată.

Nu sunteți atât de diferiți unii de alții pe cât credeți.

Dumnezeu știe exact de unde vin părinții tăi. Vrea să te ajute să îți dai seama cum să te înțelegi cu ei. Și vrea să te învețe să Îl urmezi atunci când ei nu o fac.

Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi, El izbăveşte pe prinşii de război şi-i face fericiţi; numai cei răzvrătiţi locuiesc în locuri uscate. Psalmii 68:6

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor