Vindecare completă

La câteva minute după impact, paramedicii l-au dus pe Alec, un băiat în vârstă de paisprezece ani, la spitalul de urgență, unde un medic i-a spălat rănile și l-a trimis acasă. Doctorul nu i-a cusut rănile încă sângerânde, nu i-a pus la loc oasele rupte și nici nu i-a tratat rănile interne. Alec a rămas cu leziuni ale creierului, cu handicapuri de care nu va mai scăpa până la moarte.

Dacă un doctor ar trata vreodată atât de îngrozitor o persoană pe care o iubești, ai striga plin de furie și l-ai da în judecată pentru milioane de euro. Dar unii oameni se supără când Dumnezeu începe să facă mai mult decât să ne spele păcatele și începe să trateze problemele noastre din rădăcină. Ne place să știm că păcatele ne sunt iertate și că vom merge în ceruri, dar ne mâniem când Dumnezeu vrea să ne opereze pentru a îndepărta păcatul.

Dacă păcatul este atât de îngrozitor încât Isus a trebuit să moară din cauza lui, atunci este suficient de îngrozitor încât să vrem să scăpăm de el. Dumnezeu ne mântuiește nu numai de pedeapsa pentru păcat, ci și de puterea păcatului de a stăpâni asupra noastră și de a ne distruge.

Citește 2 Corinteni 5:14,15

De ce a murit Isus pentru tine?

Dumnezeu este marele Doctor, care vrea să ne vindece complet, și iertarea este doar prima parte din tratamentul Lui pentru păcat. A doua parte implică a ne face să ne oprim din a trăi pentru noi înșine și a începe să Îl urmăm pe Hristos. Dumnezeu nu ne va lăsa să avem una fără cealaltă. Pentru că Hristos a murit, vechile noastre vieți păcătoase au murit și ele și am fost născuți din nou pentru o viață mai bună.

Poate te întrebi cum reușesc unii oameni să trăiască vieți devotate întru totul lui Dumnezeu. Dar nu este nimic misterios în lucrarea lui Dumnezeu de a ne schimba. Odată iertați, ne împrietenim cu Dumnezeu. El folosește acea prietenie pentru a ne reface. Duhul Lui trăiește în noi, ne ajută să înțelegem Biblia și ne dă puteri care sunt mai presus de capacitățile noastre naturale (Romani 8:1-17). Este o lucrare îndelungată, care uneori ne poate durea la fel ca o operație. Dar, la sfârșit, suntem mai aproape de a deveni cine vrea Dumnezeu să fim.

Dumnezeu ne iubește prea mult pentru a ne lăsa să ne zvârcolim în dureri, în păcat și în egoismul nostru netratat.

Căci dragostea lui Hristos ne strânge, fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit. Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei. 2 Corinteni 5:14,15

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video