Dărâmarea zidului

Imaginează-ți-l pe Beaver – copilul din serialul american de televiziune – jucându-se fotbal în sufragerie cât timp părinții lui sunt plecați. Mingea zboară șuierând și o ia spre dreapta. Vaza mamei lui se sparge. Eddie, prietenul șiret al fratelui lui Beaver, îl ajută pe Beaver să lipească vaza la loc și să pună florile la fel cum erau. Apoi Eddie pleacă.

Intră Ward și June, părinții lui Beaver. June vrea să umple vaza cu apă și observă că apa curge din ea. Ward își dă seama că cineva a spart vaza. Wally, fratele mai mare al lui Beaver, ia vina asupra lui, spunându-le părinților că el a spart vaza, nu Beaver. Wally este pedepsit pentru o vreme îndelungată.

Lucrul acesta se întâmplă numai în lumea serialelor alb-negru, nu-i așa? Nimeni nu ia asupra lui pedeapsa noastră în viața reală, nu-i așa?

Ba da. Cineva a făcut-o.

Citește Isaia 53:4-12

Aceste versete prezic că Isus va lua asupra Sa pedeapsa meritată de alții. A cui vină o preia?

Isus nu păcătuise niciodată. Nu merita nicio pedeapsă. Și totuși a ales să sufere pentru păcatul nostru, să fie străpuns pentru relele făcute de noi, zdrobit pentru greșelile noastre. Isus era desăvârșit și, totuși, a luat asupra Lui pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcat – pentru ca noi să nu trebuiască să o facem.

A făcut ce a făcut și Wally, numai că de câteva miliarde de ori mai bine.

Isus a murit pentru întreaga lume, dar Dumnezeu cere fiecăruia dintre noi să accepte lucrul acesta individual. Poți face asta rugându-te astfel: „Doamne, am păcătuit. Ți-am încălcat regulile și Te-am dezamăgit. Doamne, știu că Isus a murit în locul meu.” Acesta este începutul existenței în calitate de creștin.

Dacă accepți faptul că Isus a suferit pedeapsa în locul tău, rămâi legat de Dumnezeu acum și pentru totdeauna: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 6:23). Hristos dărâmă zidul de păcat dintre tine și Dumnezeu. Nu mai rămâne nicio cărămidă la locul ei. Nicio pietricică – nici măcar un fir de praf. Totul este spălat de sângele lui Hristos.

Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Isaia 53:5

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor