Într-o situație jenantă

În timp ce se urca în copac, bărbatul și-a mototolit și murdărit costumul elegant, care până atunci nu avea nicio pată. Și-a prins pantalonii într-o ramură mai ascuțită și i-a rupt. Mormăind ceva destul de tare și transpirând pe sub sacou, s-a așezat pe o creangă, care s-a îndoit sub greutatea lui. Oamenii de pe pământ au izbucnit în râs când l-au recunoscut pe bărbat.

Oamenii? Prietenii tăi. Tipul care se urcase în copac? Tatăl tău încercând să prindă cu camera lui video un cadru mai bun de la primul tău meci de fotbal din acel sezon.

De ce tatăl tău – sau mama ta sau oricine altcineva – ar face lucrul acesta? Pentru că vrea să te vadă și să se laude cu tine oricui ar dori să vadă acel filmuleț.

Citește Luca 19:1-10

De ce și-ar dori cineva atât de tare să Îl vadă pe Isus?

Zacheu s-a urcat într-un copac să Îl vadă pe Isus pentru că auzise că Isus îi iubea pe cei care nu erau iubiți – iar Zacheu nu era tocmai adorat de către masele de oameni. Era un vameș corupt, care își înșela compatrioții, ajutând inamicul care le ocupase țara, pe romani. Era alunecos, cel mai rău dintre cei mai răi.

Dar Isus a ales să ia cina cu el. De ce?

Isus a trecut pe lângă oamenii care stăteau pe pământ și râdeau de Zacheu – oameni care credeau că erau suficient de buni ca să merite prietenia lui Isus. Zacheu avea o nevoie și a arătat lucrul acesta cățărându-se în copac și punându-se într-o situație jenantă, pentru că știa că el chiar avea nevoie de Isus. Oamenii râdeau de sinceritatea lui, dar fiecare persoană din acea mulțime avea nevoie de Isus. Fiecare dintre ei ar fi trebuit să se cațăre într-un copac.

Pentru Dumnezeu ești special. El L-a trimis pe Fiul Său, Isus, ca să trăiască, să moară și să învieze pentru tine. Și El vine acum. „Iată”, spune El, „Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

Călătoria ta spirituală începe prin a fi ca Zacheu. Recunoaște că ai nevoie de Isus – fără să îți pese de cine te vede.

Isus, când a ajuns la locul acela, Şi-a ridicat ochii în sus şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.” Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie. Luca 19:5,6

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor