Psalmul 11

La Domnul găsesc scăpare! Cum puteți să-mi spuneți: „Fugi în munții voștri ca o pasăre”? Căci iată că cei răi încordează arcul, își potrivesc săgeata pe coardă, ca să tragă pe ascuns asupra celor cu inima curată. Și când se surpă temeliile, ce ar putea să mai facă cel neprihănit? Domnul este în Templul Lui cel sfânt, Domnul Își are scaunul de domnie în ceruri. Ochii Lui privesc și pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor. Domnul încearcă pe cel neprihănit, dar urăște pe cel rău și pe cel ce iubește silnicia. Peste cei răi plouă cărbuni, foc și pucioasă: un vânt dogoritor, iată paharul de care au ei parte. Căci Domnul este drept, iubește dreptatea, și cei neprihăniți privesc Fața Lui. Psalmul 11

Ca majoritatea psalmilor, și acesta este o rugăciune de speranță. Este un fel de a spune oamenilor ceva ce vrem să audă de fapt Dumnezeu. Ne imaginăm că, vorbind despre ocrotire și dreptate, despre puterea lui Dumnezeu și despre răutatea celor din jur, noi Îi sugerăm lui Dumnezeu cam ce am dori și sperăm să facă. Nu realizăm că, în realitate, chiar Duhul Lui ne inspiră să rostim astfel de rugăciuni, pline de optimism și încredere. Tatăl nostru știe încă dinainte de a rosti noi cuvintele ce nevoi avem. Are însă trebuință de rugăciunile noastre pentru a putea să respecte dreptul nostru de a decide cu privire la propria viață. Pentru a putea interveni în viața mea, El are nevoie să Îi ofer deschidere și să îmi exprim dorința. Psalmul 11 este una dintre cele mai luminoase rugăciuni. Dacă nu știi vreodată cum să te rogi, citește acest psalm și prezintă-l ca pe propria dorință; formulează-l în propriile cuvinte!

De gândit astăzi:

Dacă poți găsi cuvinte speciale, alege și exprimă o rugăciune, Dumnezeu merită să Îi adresăm cuvinte alese. Dacă ești în pană de idei și de cuvinte, lasă inima, gândurile tale să stea înaintea Lui în tăcere și spune-I că vrei să te ajute, să te conducă, să te protejeze. El aude și cele mai frumoase imnuri, dar și cea mai profundă tăcere, și răspunde la fel de bucuros.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video