Asociația 11even

Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Matei 28:20

Asociația „11even” a luat naștere în primăvara anului 2012, din dorința unei echipe de a se implica în proiecte de educație, sport și dezvoltare personală, derulate în mai multe comunități din România.

Pe parcursul celor șapte ani de activitate, Asociația „11even” a lansat o serie de programe cu impact național și chiar internațional. Începând cu anul 2014, s-a lansat programul „Creatori de viitor”, destinat liceenilor cu performanțe deosebite.

Mai multe organizații de tineret au accesat programe de acest tip și multe proiecte, între care și „Orășelul copiilor”, promovat de noi, proiect care a fost susținut cu fonduri considerabile.

Destul de îndrăzneață deviza-titlu a unuia dintre programe – „creatori de viitor”. Despre trecut știm că nu îl mai putem schimba, despre prezent știm că doar îl putem trăi, dar cât de adevărat poate fi gândul că noi putem influența în vreun fel viitorul? Ei bine, se pare că viitorul e singurul pe care noi, ființele create, îl putem influența. O vorbă foarte înțeleaptă spune așa: „Viața aceasta o avem pentru a o pregăti sau pentru a o pierde pe cealaltă (viața veșnică).” Adevărul este că ceea ce trăim noi acum, în cei maximum o sută de ani pe care îi atingem unii dintre noi, nu este decât un antrenament pentru ceva cu adevărat important. Noi nu facem altceva decât să învățăm și să ne formăm pentru a putea să trăim după principiile și în condițiile împărăției pe care Dumnezeu dorește să o instaureze pe un pământ nou. Nimeni nu ar putea fi fericit într-o lume veșnică dacă nu agreează și nu s-a obișnuit să trăiască în conformitate cu regulile și cu modul de viață de acolo. Cineva care este dependent de un drog, de un obicei sau de anumite comportamente ar fi extrem de nefericit să știe că trăiește o veșnicie fără să le mai aibă sau fără să le mai practice. Dumnezeu nu va duce în Împărăția Lui pe cineva care s-ar simți străin și stingher acolo.

De gândit astăzi:

Dacă visezi la o viață în casa lui Dumnezeu, acum este momentul cel mai bun să faci pregătirile și adaptarea. El vrea să fii fericit pe deplin. Astăzi tu chiar poți să fii creator de viitor, la propriu.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor