ARO 10

Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte și slava Domnului te va însoți. Isaia 58:8

În România s-au construit mai multe mărci de mașini. O fabrică dispărută acum a construit mașini de teren. ARO era atunci și mașina președintelui țării. Printre tipurile de ARO s-a fabricat și marca ARO 10. Această mașină era de fapt o combinație între o caroserie modificată de la tipurile anterioare și echipată cu un motor folosit la marca Dacia 1300.

Dincolo de orice detalii tehnice, important este că acea mașină a fost un eșec. În multe curți se găsesc epave cu această marcă. Din experiența acestei mașini, rezultă că nu întotdeauna combinațiile dintre două adaptări dau rezultate, de fapt, foarte rar se întâmplă să iasă ceva foarte bun.

Trebuie ca elementele combinate într-o formulă nouă să fie mai întâi foarte bune individual și apoi realizată conectarea lor.

Noi, oamenii, încercăm, dintr-o falsă impresie de economie sau doar din comoditate, să mixăm lucruri vechi cu altele noi, încercăm să combinăm ceva din viața de dinainte de a-L cunoaște pe Hristos cu ceva ce am descoperit după acel moment. Deși Învățătorul a spus foarte clar să nu încercăm o combinație între firea pământească și dorințele spirituale, noi tot încercăm zi de zi. Pentru că ne este greu să renunțăm la ceva din trecut sau din actuala noastră fire, ne străduim să legăm lucrurile într-o nouă formulă. Când a venit la Isus un învățător al legii numit Nicodim, Mântuitorul i-a vorbit chiar despre acest lucru și i-a spus că singura soluție viabilă este nașterea din nou. Nimic din firea și viața veche nu trebuie transferat în viața cea nouă.

De gândit astăzi:

Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor