Doar opt

Neamuri vor umbla în lumina ta şi împărați în strălucirea razelor tale. Isaia 60:3

O decapotabilă Ferrari construită în doar opt exemplare a fost vândută pentru o sumă de câteva milioane de dolari, iar prețul acestor mașini este în creștere an de an.

Un Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti a fost vândut la licitația organizată de casa RM Sotheby’s din New York. Actualul proprietar a scos din buzunar pentru a avea o astfel de bijuterie 17 990 000 de dolari! Dificultatea pentru doritorii de astfel de mașini este să poți fi între cei care capătă dreptul să liciteze, nu doar să aibă suma enormă în sine. Orice poartă eticheta „serie limitată” este foarte scump. În orice domeniu de interes s-au inventat serii limitate: la mașini, la haine, la electrocasnice, la dispozitive telefonice și la orice poate avea nevoie omul. Dacă un producător știe să dea măcar impresia că ceva anume nu au toți, ci doar tu, care, prin posibilitățile tale, ești special, atunci succesul este garantat. Nouă, oamenilor, ne place să ne considerăm deasupra tuturor, sau cel puțin în grupul celor din față, în ceea ce se numește elită. Biblia și Dumnezeu nu se pronunță împotriva dezvoltării personale sau a ocupării unei poziții de răspundere în lume ori în biserică. Ceea ce trebuie să știm însă este că felul în care noi definim termenii diferă de modul în care o face Dumnezeu. Israeliții, spre exemplu, aveau niște lucruri care îi făceau unici, chiar deasupra tuturor. Aveau un set de legi foarte complet, nu doar în domeniul religios, ci și sanitar, civil, de război, de creștere a copiilor, de protecție socială etc.

Israeliții aveau un simbol al legământului dintre Dumnezeu și oameni – chivotul. Aveau aceste lucruri speciale nu pentru mândria lor ca popor, ci pentru că Dumnezeu dorea ca prin ei să Își apropie pe toate neamurile; ei erau meniți să fie lumină în lume. Prin ei, neamurile trebuiau să vadă calea spre mântuire. Dar israeliții s-au mulțumit să fie mândri și nepăsători.

De gândit astăzi:

Privește în viața ta și vezi ce te face să fii și să te simți special. Ce ai primit de la Dumnezeu ca daruri ale tale unice? Să știi că tot ce te face special îți este dăruit pentru ca, prin tine, ceilalți să găsească mai ușor drumul spre Dumnezeu. Nu te considera serie limitată și nu te mândri cu ceea ce ai primit!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor