Opt tipuri de mamă

Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi. Ioan 15:16

Se știe preocuparea diverselor universități pentru a descoperi lucruri speciale ce ar putea conduce la formularea unor noi teorii în diferite domenii. Parentingul este mai nou un domeniu în vogă și se stabilesc multe concluzii. Un studiu realizat pe tipurile de părinte, în mod special mama, a concluzionat că există opt tipuri de mamă: perfecționista, altruista, ambițioasa, creativa, cercetătoarea, protectoarea, entuziasta și pacifista. Care dintre cele opt tipuri de mama este cea care ți-a dat ție viață și te-a crescut? Tu poți încerca să înțelegi acest lucru, fiindcă noi, în acest pretext de gândire, ne vom îndrepta doar spre un aspect: cum ne putem înțelege și ajuta părinții.

Nu doar părinții au datoria de a înțelege ce personalitate are copilul lor, ci și copilul trebuie să înțeleagă de ce părintele lui procedează sau se comportă într-un anume fel.

Indiferent din ce categorie ar face parte părinții noștri, trebuie să știm un lucru esențial: ei ne iubesc. Ne iubesc în felul lor, ne arată iubirea potrivit cu informațiile și cunoștințele pe care le au, își manifestă iubirea față de noi după modelul pe care l-au moștenit de la părinții lor, dar, mai presus de orice, ei sunt cei care ne pot iubi cel mai mult în această lume.

Nu este o misiune foarte ușoară să fii părinte; ei nu învață undeva să fie părinți, ci devin odată cu creșterea noastră. Oricât s-ar lăuda cei care țin cursuri pe bani mulți, în afară de câteva informații aplicabile mai mult sau mai puțin, școala părinților este școala vieții.

Un lucru foarte ciudat este că cei mai celebri „specialiști” în parenting sunt cei care nici măcar nu au copii, nici nu sunt căsătoriți.

De gândit astăzi:

Dintre toți psihologii din lume, cel mai bine ar putea să te înțeleagă mama ta și tatăl tău (excepție fac situațiile de boală a minții sau decădere morală). Tu poți face din ei cei mai buni părinți. Ei au în inima lor cea mai importantă materie de studiat pentru un părinte – iubirea. În rest, dacă vei vrea să vorbești cu ei, dacă le vei explica iar și iar, fără aroganță sau revoltă, ce visezi și ce ai dori, părinții tăi vor fi din ce în ce mai buni.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor