Telefonul exploziv

Domnul oștirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. Psalmii 46:11

Imediat după lansarea pe piață a unei noi versiuni de telefon mobil, Statele Unite au anunțat că recheamă un milion de smartphone-uri Galaxy Note 7 ale firmei Samsung, pentru că prezintă riscuri de explozie.

Bateria litiu-ion cu care este dotat Galaxy Note 7 se poate supraîncălzi și exploda, expunând consumatorii la serioase riscuri de arsuri neașteptate.

Erau deja peste 50 de cazuri de astfel de incidente la momentul retragerii de pe piață. Lucrurile se întâmplau bizar: uneori explozia se putea produce în momentul încărcării bateriei, alteori bateria suprasolicitată se încălzea și exploda, punând în pericol chiar viața și bunurile posesorului, în cazul în care acesta era cu telefonul în mână. Au fost situații de incendii produse în câteva garaje, de explozie a telefonului lăsat la încărcat în mașină. Acel tip de telefon a fost interzis la bordul aeronavelor, asemenea unui material pirotehnic periculos. Între concluziile trase, o cauză principală a fost sursa de alimentare și de reîncărcare a bateriei, pe lângă învelișul neconform și insuficient de rezistent.

Aspectul interesant este acesta: un lucru foarte bine proiectat și realizat la un nivel de calitate superior multor produse din categorie devine extrem de periculos din cauza unei vulnerabilități. Vulnerabilitatea se găsea în însăși sursa de energie și în modalitatea de încărcare.

În cartea Deuteronomul, este scris despre un aspect spiritual ce poate fi comparabil cu sursele de energie și de reîncărcare. El este în sine o rețetă sigură pentru oameni. „Israel este fără frică în locuința lui, izvorul lui Iacov este deoparte” (Deuteronomul 33:28).

Pentru viața noastră spirituală, este esențial să primim și să păstrăm acea energie care vine de la singura Sursă sigură și autentică – Dumnezeu.

De gândit astăzi:

Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor