7UP

Nu te teme, căci vreau să-ți fac bine. 2 Samuel 9:7

Există o sumedenie de băuturi, poate depășesc în volum și varietate alimentele. Marile companii au inventat arome, culori, ambalaje și denumiri cât mai atrăgătoare. Unele băuturi sunt prezente oriunde în lume. Firma care produce cea mai cunoscută băutură nealcoolică a produs și băutura carbogazoasă numită „7UP”. Nu vom vorbi despre istoricul aromei și al numelui, ci despre o ciudățenie apărută în legătură cu această băutură.

La un moment dat, printr-o conjunctură necunoscută, a circulat zvonul că ea ar putea fi eficientă în vindecarea cancerului, a unui tip de cancer. Științific, s-a demonstrat că adevărul nu era acesta. Băutura nu avea nimic de-a face cu vindecarea bolii. Totuși, o vreme destul de lungă, când trimiteau acasă bolnavi în stadii destul de avansate, la care tratamentul nu mai făcea față, unii medici recomandau bolnavului să bea 7UP. Erau convinși că sucul respectiv nu face absolut nimic bun, dar preferau să dea niște speranțe false omului aflat la capătul puterilor. Era așadar o iluzie vândută cu destul cinism. Dacă era bine sau rău, dacă prelungea speranțele sau nu, nu avem de unde să știm. Cert este că unii bolnavi încercau să se trateze cu o băutură carbogazoasă, oricum altceva mai bun nu era de făcut.

Întrebarea este: Cât de bună este metoda iluziilor? Este de vreun folos ca omul să nu-și cunoască adevărata situație, starea lui reală?

În scrisoarea martorului credincios către Laodiceea se spune astfel: tu crezi despre tine că ești ok, dar nu știi că ești aproape de pierzare; îți spun acest lucru pentru că vreau să te trezești și să te schimbi, altfel Eu nu te mai pot ajuta.

De gândit astăzi:

Dacă citești astăzi sau în viitor din Cuvântul lui Dumnezeu și te simți mustrat, nu respinge mesajul și nu te supăra; Dumnezeu preferă să fie foarte sincer cu noi tocmai pentru că vrea să ne salveze.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor