7 Days

Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzește pe Israel. Psalmii 121:4

Cine nu a gustat măcar o dată croasantul din pachețelul lucios cu marca 7 DAYS? Măcar din curiozitate și tot am făcut acest lucru. Știi care este ideea din spatele denumirii acestui desert? Mesajul este că acest cornuleț, cu umplutură sau nu, ar trebui să se regăsească în meniul nostru zilnic, în special în micul dejun al oamenilor grăbiți spre școală sau job. Multe dintre denumirile produselor pe care le folosim au încorporată în ele sugestia de marketing. Lista e prea lungă și prea ușor de identificat pentru a mai da exemple.

Ideea croasantului despre care vorbim este că ceva anume are caracter de permanență în viața noastră. În loc să i se spună croasantul pentru toată viața, se numește croasantul pentru cele șapte zile ale săptămânii (un alt fel de a exprima programul non-stop).

Te poți gândi la ceva ce mai are caracter permanent în viața ta? Este ceva ce se întâmplă non-stop, zi de zi, an de an, toată viața ta?

Ce ar putea să fie acel ceva? Ceva care se întâmplă mereu în diminețile tale, indiferent de zi; ceva ce faci zilnic și nu te-ai oprit niciodată; un obicei pe care vrei să îl menții continuu sau ceva cu care te lupți, însă mereu te învinge și ai sentimentul că nu mai scapi. Ce anume este pentru tine ca un „7 Days”? Este ceva bun, plăcut, interesant sau, dimpotrivă, este slăbiciunea ta, lupta pe care o duci, coșmarul sufletului tău?

Orice ar fi, stai o clipă și identifică, dacă încă nu ai făcut-o deja.

Dacă e ceva ce te hrănește și te zidește, cere ajutor și continuă, păstrează-l în meniul zilnic. Dacă e ceva ce te apasă, de care vrei să scapi, dar Satana, profitând de slăbiciunea ta, îl repune în meniul tău zilnic, nu te da bătut; spune-I iar și iar lui Dumnezeu, cere-I ajutorul și biruința. El poate orice.

De gândit astăzi:

Nu Satana este stăpânul universului, ci Dumnezeu. Dacă El te va ajuta, ce ar putea să mai facă cel rău? Insistă în rugăciune după ajutor!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor