Șapte jucători în echipa de handbal

Tu, Doamne, Tu ești scutul meu, Tu ești slava mea şi Tu îmi înalți capul! Psalmii 3:3

Multe sporturi de echipă au reguli asemănătoare și componență relativ similară. În jocul de handbal există câteva particularități și câteva secrete. Este un sport care solicită foarte mult partea atletică, deoarece se aleargă tot timpul, iar atenția la coechipieri, dar și la adversari trebuie să fie maximă. Unul dintre secretele acestui sport este capacitatea jucătorilor de a-și schimba poziția în desfășurarea acțiunilor de atac în special. Cei care pot fi mai surprinzători și mai rapizi reușesc să înscrie mai mult. Practic, scopul jucătorilor care sunt desemnați să arunce mingea în poartă este acela de a se demarca de adversar, de a scăpa de blocajul realizat de cei din echipa adversă. Cu cât adversarul care te blochează este mai mare, cu atât eliberarea din aria lui de supraveghere este mai dificilă și, în raport direct, cu atât mai mult scad șansele tale ca jucător să dai goluri. Doar printr-o foarte bună colaborare cu cei din echipă se pot realiza puncte. Individualiștii care nu sunt cei mai înalți, cei mai rapizi sau cei mai puternici nu au ce căuta în lista celor ce vor să marcheze goluri.

Din fericire, jocul de handbal se încheie după două reprize de câte jumătate de oră. Dar există un meci care durează mult mai mult, toată viața, și în care cineva ne urmărește, ca să ne blocheze mișcările și deciziile în permanență. Nu ai simțit uneori că exact când vrei să faci un gest frumos ori o faptă bună, tocmai atunci apare cea mai dârză împotrivire? Nu ți s-a întâmplat să te simți încorsetat chiar și atunci când vrei să spui doar un cuvânt de bine, ca și cum ceva te blochează și te frânează în ceea ce vrei să faci? Cred că ești conștient de existența adversarului, care nu face niciodată economie de forțe și care nu se limitează la un singur înger rău, ci aduce lângă tine oștiri întregi, numai să nu te lase să faci ceva bun, pozitiv.

De gândit astăzi:

Adevărul esențial este că mai tare decât orice oștire a lui Satana este chiar și numai un singur înger al lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu promite că ne va înconjura cu un nor întreg de îngeri dacă avem nevoie și Îi cerem.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor