Milionara de șase ani

Gustați şi vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! Psalmii 34:8

Influencer și vlogger sunt astăzi termeni foarte cunoscuți pentru generațiile dependente de internet. Vârsta celor care chiar au reușit să obțină profituri incredibil de mari este din ce în ce mai mică. O astfel de persoană este micuța coreeană Boram. Când vine vorba de stilul de viață al lui Boram, totul e la superlativ, dar nu și mărimea ei. Vloggerița din Coreea de Sud are șase ani și doar ce a cheltuit opt milioane de dolari ca să-și cumpere o casă cu cinci etaje pe cea mai râvnită stradă din Seul. Boram s-a mutat în cartierul Gangnam din Seul, zona bogaților din Coreea de Sud, locul în care găsești staruri K-pop și clinici de chirurgie plastică, un soi de Beverly Hills din Coreea de Sud. Datorită canalului ei de YouTube, Boram a obținut asta chiar înainte să intre în clasa întâi. Micuța are peste 30,1 milioane de abonați pe două canale, Boram Tube Toys Review și Boram Tube Vlog, unde postează videouri din viața ei de zi cu zi, când stă cu familia și face slime. Clipul în care face supă la plic și o mănâncă în fața camerei a rupt internetul și a strâns peste 376 de milioane de vizualizări. E clar că mănâncă doar de distracție și nu de nevoie, pentru că obține în jur de 3,1 milioane de dolari pe lună. Însă, la mijloc e ceva mai sinistru decât un copil cu abilități antreprenoriale. Conform CNN, noua ei casă a fost cumpărată prin intermediul Boram Family Company de către părinții vloggeriței. Oricine realizează că pentru ea o vilă de opt milioane de dolari nu înseamnă foarte mult, unde mai pui că banii i-a obținut în mai puțin de trei luni.

Ți-a trecut vreodată prin minte cum ar fi să ai o atât de mare bogăție? La ce te-ai gândi mai întâi? Dincolo de cunoscutele idei de a-ți ajuta toți prietenii, familia, săracii etc. Ce proiect ai vrea să realizezi ca să dai și valoare spirituală, morală unui câștig material?

De gândit astăzi:

Începe un proiect special cu ceea ce ai acum. Vei descoperi că drumul ar putea fi mult mai interesant. Alege să te bazezi pe Dumnezeu mai mult decât pe resurse materiale și lasă ca experiența să crească odată cu etapele proiectului tău.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor