Șase zile, tot lucrul tău

Soarele tău nu va mai asfinți şi luna ta nu se va mai întuneca, căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie. Isaia 60:20

În porunca privitoare la sfințirea Sabatului este o expresie foarte importantă: „Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău.” Dacă am împărți procentual timpul, săptămâna, noi avem șase părți din șapte, un procent covârșitor. Este acel timp pe care Creatorul a decis să îl pună la dispoziția omului, pentru a-l administra conform alegerilor lui. Noi putem stabili planul, prioritățile, programul etc. Decizia privitoare la timp este una dintre cele mai importante pe care le poate lua cineva. Deși Dumnezeu putea foarte simplu să ofere omului un program la secundă pentru zilele lui, nu a făcut acest lucru. Este una dintre cele mai mari dovezi de respect din partea Lui față de viața noastră. El Și-a dorit să nu facem abuzuri și nici să nu irosim ceva atât de prețios cum sunt clipele vieții. Ne-a oferit îndrumări, ne-a învățat metode prin chiar exemplul Mântuitorului despre cum se începe ziua, despre cum se petrece timp cu ceilalți, dar și cu sine. Dacă am studia mai mult programul Lui, am găsi echilibru și conținut de importanță maximă.

Este ciudat cum, deși noi avem șase zile din cele șapte pentru lucrul nostru, unii oameni o consumă și pe cea de-a șaptea, deși acea zi nu este a lor, ci Îi aparține lui Dumnezeu!

Trăim o perioadă în care ceea ce numim „criză de timp” se manifestă foarte evident. Nu știm dacă este o criză reală sau doar o impresie prin care justificăm un program haotic sau neînțelept. Cert este că cei mai mulți dintre noi nu ne stabilim priorități; ne comportăm reactiv la întâmplările pe care le întâlnim. Programul nostru se bazează pe întâmplare. Nevoia noastră cea mai stringentă, într-o societate agitată și ocupată, este aceea de a învăța să ne ordonăm prioritățile. Psalmistul se ruga foarte concret în sensul acesta: „Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!” O minte stresată și împărțită în toate direcțiile este vlăguită și incapabilă să pună ordine în viața de zi cu zi.

De gândit astăzi:

Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor