Șase sticle într-un bax

„Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine şi legământul Meu de pace nu se va clătina”, zice Domnul, care are milă de tine. Isaia 54:10

Cine dintre noi nu a cumpărat măcar o dată un bax de sticle cu apă, suc, ulei etc.? La magazinele mari, nici nu mai e nevoie să ridici baxul pe banda de la casă, ci este scanat din cărucior. Ideea de bax a fost inventată de lanțurile de magazine pentru a încuraja consumul. În multe locuri nu mai găsești unele produse la bucată, deși nu ai nevoie de un bax întreg.

Este cultura consumului. Totul astăzi este la pachet/bax, de la banala hârtie igienică până la garniturile de mobilă. Fenomenul nu este unul care privește doar mărfurile, produsele de consum, ci, din nefericire, și oamenii. Oamenii sunt sacrificați în jocurile politice, la pachet; regiuni sau chiar țări întregi sunt vândute marilor puteri economice. Muncitori sau copii sunt oferiți ca niște baxuri de carne vie sau unelte. Teoria cu valoarea fiecărei ființe umane nu mai este nici măcar teorie. Știi cumva care este prețul unui om? Citește despre despăgubirile pe care le oferă o companie aviatică familiei unui pasager care a murit la prăbușirea aeronavei. Suma cea mai mare oferită ca despăgubire a fost de aproximativ două milioane de dolari. Astăzi, la cumpărarea biletului, mai ales la cursele low-cost, pasagerul este în mod implicit de acord să nu primească despăgubire nici pentru bagajele pierdute, cu atât mai puțin pentru pierderea vieții. Omul a devenit o cantitate neglijabilă.

Asta se întâmplă în lumea noastră decăzută și comercială, nu și în lumea lui Dumnezeu. Prin reprezentarea făcută de Mântuitorul, în timpul trăirii Lui pe pământ, Dumnezeu a demonstrat că prețul unei ființe umane este egal cu viața Fiului lui Dumnezeu. Dacă un singur om ar fi fost păcătos și pierdut și cerea ajutor, ar fi fost salvat; Isus Hristos ar fi murit pentru a salva chiar și numai un om. Poți realiza care este valoarea noastră în ochii Tatălui nostru ceresc? Cum ar trebui să ne simțim știind acest lucru?

De gândit astăzi:

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu… că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor