Pentagonul (USA)

Vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. Ioan 14:27

Pentagonul (sediul central al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii) este cea mai mare clădire administrativă din lume. Clădirea, la data construcției, reprezenta cea mai mare suprafață construită din lume – 14 hectare.

În fapt, Pentagonul este un oraș în sine. Aproximativ 23 000 de angajați, cadre militare și civili contribuie la planificarea și execuția planurilor de apărare a SUA. Aceștia vin zilnic din Washington D.C. și din suburbiile orașului, folosind cei peste 45 km de drumuri de acces, încorporând benzi expres pentru autobuze și unul dintre cele mai noi sisteme de metrou din țară. Angajații parchează zilnic 8 770 de mașini în curtea instituției.

Această instituție nu este unică în lume decât poate doar prin dimensiuni. Fiecare țară mai mare sau mai mică are un departament de apărare. Unii se pregătesc să se apere, în timp ce alții lucrează mereu la strategii de război și cucerire.

Deși armatele tuturor țărilor cumpără armament și muniție din aproximativ aceleași surse, scopul diferă esențial. Unii vor să păstreze pacea, iar alții vor să obțină mai multă tensiune și discordie.

De ce există atât de mulți agresori care amenință viața altor semeni de-ai lor? Motivele sunt foarte diverse, dar cele mai frecvente sunt de natură religioasă. Deși pare ciudat, majoritatea războaielor lumii, inclusiv conflagrațiile mondiale, au pornit din motive religioase.

Începând cu războiul dintre Cain și fratele său Abel, care s-a declanșat de la o jertfă și o rugăciune, și până la Jihadul de astăzi, luptele se folosesc de pretexte materiale sau teritoriale, când, de fapt, subiectul este diferența de convingeri religioase. Oricâte instituții de tip Pentagon vor exista pe lume, pacea nu va putea fi instaurată pe deplin, pentru că Singurul care poate aduce pacea este Creatorul păcii, Dumnezeu.

De gândit astăzi:

„Vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.” Aceasta este promisiunea și asigurarea cea mai credibilă. Așa declară departamentul de apărare condus de Voievodul Mihail – Mântuitorul Isus. Dacă ai teamă sau frământări, cere pace sufletească de la El! O vei primi, așa a promis!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video