Patru linii la sigla Fiat

Căci Tu ești ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale. Psalmii 63:7

Fabrica de automobile Fiat a luat naștere în anul 1899, fiind înființată de către Giovanni Agnelli și alți asociați de-ai săi. În timp, grupul Fiat s-a dezvoltat foarte mult, devenind cel mai important grup financiar și industrial italian. FIAT este un acronim de patru litere pentru „Fabbrica Italiana Automobili Torino”.

Actul de naștere al „Societe Anonima Fabbrica Italiana Automobili Torino” a fost semnat la 11 iulie 1899, la Palazzo Bricherasio din Torino. Prima fabrică a companiei, inaugurată pe Corso Dante în 1900, avea 150 de angajați și a produs la început 24 de mașini, ce nu erau dotate cu marșarier (posibilitatea de a merge înapoi).

Sigla Fiat, desenată de Biscaretti, a fost adoptată în 1904, apoi a tot fost adaptată; mai întâi cea cu un oval albastru și denumirea FIAT, apoi a fost o etapă când au rămas doar cele patru benzi înclinate de sub literele siglei, pentru ca astăzi să vedem un trapez rotunjit de culoare roșie și inițialele FIAT.

Un logo este asemenea unui om sau asemenea organizației pe care o reprezintă. Trece prin multe etape, fiecare etapă lasându-și amprenta mai evident sau mai discret. Unele particularități pot fi modificate sau estompate chiar, pentru ca mai târziu, la o altă etapă, să revină la tema inițială.

De gândit astăzi:

E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor