Tracțiune integrală

Cei ce seamănă cu lacrimi vor secera cu cântări de veselie. Cel ce umblă plângând când aruncă sămânța se întoarce cu veselie când își strânge snopii. Psalmii 126:5,6

Sistemul de tracțiune integrală quattro este considerat cea mai bună tracțiune inventată vreodată, care a ajutat marca producătoare să atingă succesul. Ideea care stă la baza acestei invenții este distribuirea puterii motorului în mod optim la toate cele patru roți. Întrebarea inginerilor a fost simplă: De ce să utilizăm doar două roți, când mașina are patru? În urmă cu mulți ani, legendarul Ur-Quattro a fost deschizător de drumuri pentru progresul tehnologiei în motorsport. Inventarea acestui sistem a adus foarte multe avantaje în domeniul deplasării cu mașina în zone accidentate, dar și în condiții neprielnice de drum, în special în timpul iernii.

Oricât de puternic este motorul, puterea lui este transmisă mai întâi la roți și apoi la nivelul străzii. Pe lângă un control mai bun al mașinii, trebuie menționați și factorii siguranță, performanță și dinamica șofatului. Dificultatea unei astfel de realizări trebuia să rezolve o chestiune foarte simplă în aparență, dar extrem de complexă când vrei să o pui în practică. Cum stabilești acele raporturi între elemente, ca toate să fie implicate în mod egal?

O astfel de mașină este un material didactic reprezentativ pentru o societate umană. De-a lungul timpului, preocuparea administratorilor lumii a fost cum să determine implicarea cât mai egală a oamenilor ce compun poporul. S-au inventat tot felul de sisteme politice: de la stăpânire de sclavi, la dictatură, comunism, capitalism etc. Niciun sistem nu a funcționat pe termen lung și în mod satisfăcător. De ce? Fiindcă realizarea unei astfel de coordonări și implicări ține de conștiința fiecărui om și de disponibilitatea lui de a-și asuma un rol de care să se achite în mod responsabil. Nu îți face iluzii; până la dispariția păcatului, a orgoliilor și a lui Satana, acest lucru este imposibil. Dar mai e puțin timp și totul va fi posibil!

De gândit astăzi:

Cineva care se pregătește pentru Împărăția lui Dumnezeu trebuie să înțeleagă principiul colaborării. În viziunea divină, noi toți formăm un singur trup al cărui Cap este chiar Hristos. Membrele unui trup colaborează într-un mod armonios, perfect. Atunci când nu se întâmplă așa, se consideră că acel corp este bolnav.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video