A treia zi a înviat

Şi veți vedea pe Fiul omului șezând la dreapta puterii şi venind pe norii cerului. Marcu 14:62

Când citim profețiile știind deja că ele s-au împlinit, ni se pare de neînțeles cum cei din vremurile biblice nu reușeau să priceapă. Dar, dacă am încerca să ne plasăm înainte de împlinirea celor prezise, ar trebui să recunoaștem că nu era chiar atât de ușor. Deși ucenicii au tot auzit despre ce urma să pătimească Învățătorul lor, și El Se tot referea la planul pe care îl ducea la îndeplinire, pentru ei era foarte greu să își imagineze scenariul care urma. În timp ce ei sperau că Isus Se va instala ca lider al poporului iudeu, iar ei vor deveni miniștrii Lui, iată că El Se lasă prins și arestat, judecat și răstignit pe crucea de pe Golgota. Sub ochii lor este luat de pe cruce și pus în mormânt. Cea mai neagră zi din viața lor tocmai se încheiase. Erau distruși. A urmat un Sabat care numai sărbătoare nu a fost.

În prima zi după Sabat, fiecare se îndrepta spre ale lui. Nimeni nu avea niciun plan; ei nu s-au așteptat și nu s-au pregătit pentru acest lucru. Doar niște femei, cum sunt ele mai grijulii și preocupate ca totul să fie cum trebuie, s-au dus la mormânt să termine ceva ce nu au avut timp să isprăvească în după-amiaza înmormântării. Voiau să ungă trupul cu miresme acolo, în mormântul cel nou. Însă Isus Domnul înviase. Era a treia zi și, potrivit profeției, s-a respectat programul cerului. Pentru femeile credincioase și pentru ucenici, aceasta urma să fie cea mai fericită zi din viața lor. Însă pentru altcineva, această a treia zi avea să devină coșmarul coșmarurilor.

Preoții sunt anunțați că Cel răstignit de ei înviase, nu era în mormânt. Singura decizie pe care au putut să o mai ia cu mintea lor plină de disperare a fost să nege cât mai convingător și să inventeze povestea unui furt organizat de ucenici. Stai și te gândești la acești oameni; cum or fi trăit și murit după ce au înțeles imensa greșeală pe care au încercat cu disperare să o ascundă? Nu poate fi ceva mai demn de milă și mai teribil.

De gândit astăzi:

Ce bucuroși trebuie să fim noi că a existat o a treia zi, când Mântuitorul nostru a învins moartea, iar acum urmează să revină! Ceea ce pentru Satana și reprezentanții lui în lume a fost motiv de disperare, pentru cei care Îl aleg pe Isus Hristos ca Mântuitor este cel mai puternic motiv de bucurie.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor