Trei linii la sigla Mercedes

Totuși El suferințele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui… Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiți. Isaia 53:4,5

Emblema stea în trei colțuri a firmei Mercedes-Benz simbolizează capacitatea motoarelor companiei de a fi folosite pe pământ, în aer și pe apă. Fondatorul companiei o avea de mult timp în minte, având în vedere că o desena pe scrisori înainte de a forma compania. Ceea ce a stat la baza succesului și a bunului renume obținut de compania Mercedes-Benz a fost decizia indiscutabilă cu privire la exigența calității. Calitatea produselor nu a fost niciodată pusă în termeni de negociere. Chiar și în cazul colaborărilor cu fabrici externe, procesul de licențiere este unul fantastic de scrupulos. Poate că o companie omenească, fie ea germană, japoneză sau de altă origine, nu va realiza niciodată ceva cu totul perfect, dar seriozitatea determină standardele ridicate. Deviza unei astfel de instituții este perfecționarea și progresul continuu.

Componenta vieții spirituale a omului nu este cu nimic diferită. Și în acest domeniu, dezideratul, ținta, este desăvârșirea. Cel puțin aceasta este chemarea lui Dumnezeu: „Voi fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.”

La prima vedere, poate să ne sperie perspectiva unui standard foarte ridicat și ne temem că este imposibil să devenim suficient de buni. Însă ceea ce trebuie să înțelegem noi este că Dumnezeu vrea să-I cerem ajutorul și să fim dispuși să ne lăsăm în grija Lui. Să facem ce putem noi mai bine la orice moment. Pentru Tatăl nostru, acest lucru înseamnă desăvârșire; El echivalează și judecă lucrurile mai mult decât un simplu cântar sau aparat de măsură. Strădaniile, chiar însoțite de eșecuri, efortul, chiar lipsit de putere, și stăruința în rugăciune, chiar apăsată de o credință slabă, toate acestea sunt înțelese și folosite de Mântuitorul în favoarea noastră.

De gândit astăzi:

El știe cât și ce putem noi să facem, nu ne evaluează după puteri neomenești. În El avem totul pe deplin. Din acest motiv, Tatăl acoperă cu haina desăvârșirii Lui pe fiul pierdut, care s-a întors la El.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor