Trepiedul

„Căci, iată, Eu vin şi voi locui în mijlocul tău”, zice Domnul. Zaharia 2:10

Arhitecții și inginerii au declarat că cea mai stabilă structură este cea bazată pe trei puncte de sprijin (trepiedul). Se consideră astfel, în primul rând, pentru că, de oriunde ar veni forța de răsturnare, trepiedul are un picior și un unghi de rezistență. Evident că nimic nu funcționează în mod absolut, indiferent de condiții. Dar, în raport cu mărimea și distanța dintre punctele de sprijin, trepiedul ocupă locul întâi la stabilitate.

Universul este sprijinit pe trei piloni. În termeni cunoscuți, numim astfel Sfânta Treime. Biblia conține multe structuri de trei foarte cunoscute, grupuri de persoane, noțiuni spirituale și trăiri.

Interesant ar fi să privești astăzi în viața ta și să identifici punctele pe care te sprijini când e bine sau când ți-e mai dificil. În mod sigur ar trebui să existe și niște persoane la care te gândești sau la care chiar apelezi atunci când simți că te clatini și probabil ai în suflet câteva experiențe pe care le folosești pe post de suport în momentele de dezechilibru care vin.

Din fericire, lângă fiecare om, Dumnezeu a avut grijă să așeze puncte de sprijin, iar acolo unde acestea nu sunt vizibile, trebuie să le căutăm și să le vedem. Trebuie să deschidem ochii și, după ce recunoaștem oamenii, lucrurile pe care ne putem sprijini, să facem ceva. Cum ar fi ca, așa din senin, să le adresezi o mulțumire specială celor la care apelezi în vremuri grele? S-ar mira? Evident că da, mai ales dacă nu le-ai cere nimic, ci doar le-ai spune că le ești recunoscător pentru acele momente în care au fost acolo să plângi pe umărul lor, să le ceri un ajutor concret sau să primești de la ei încurajări. Uimește-i pe cei la care alergi pentru sprijin acordându-le atenție și recunoștință fără vreun interes.

De gândit astăzi:

Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor