Second hand

Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmașii lui. Proverbele 16:7

Cumpărăturile la mâna a doua nu mai reprezintă o noutate și nici ceva rușinos. Indiferent cum le numim, „resigilate”, sau „branduri celebre” revalorificate, produsele pe care le cumpărăm la preț mai mic sunt la mare căutare. La prima vedere, e un avantaj și pentru cel ce vinde, și pentru cel ce cumpără. Dacă judecăm după utilitate, și nu după sigiliu, chiar așa stau lucrurile. Nu chiar în toate domeniile second-handul este o idee bună. Spre exemplu, în sfera convingerilor personale, practicarea metodei second-hand ar fi nu doar păgu­boasă, dar și periculoasă. Dacă cineva preferă să ia convingeri de-a gata și nu le filtrează prin experiența ori studiul personal, poate greși foarte mult atât față de sine, cât și față de ceilalți. Este cu mult mai important să faci din relația ta o relație personală când vorbim despre Dumnezeu. În acest domeniu nu este loc de idei și adevăruri resigilate, singura sursă autentică este doar Cuvântul inspirat al Scripturii. Orice împrumut sau preluare din alte surse trebuie verificat în lumina principiilor biblice, abia apoi putem să considerăm că este o achiziție sigură și constructivă.

Pentru accesul direct la cuvântul Scripturii au murit mulți oameni ai credinței și multe generații și-au sacrificat viața pentru a transmite nealterat acest adevăr. Lupta lui Satana a fost mereu aceea de a deforma și de a reinterpreta mesajul lăsat de Dumnezeu prin slujitorii Lui inspirați. Falsuri și copii subtil modificate au fost lansate sub privirea căutătorilor adevărului. Numai ocrotirea și călăuzirea Duhului lui Dumnezeu i-au protejat și păzit de rătăcire pe căutătorii sinceri. Din acest motiv, astăzi, când deschizi orice carte inspirată sau Scriptura, roagă-te și cere înțelegere deplină; vei fi astfel în siguranță și ferit de concepții greșite.

De gândit astăzi:

Din comoditate, suntem tentați să citim doar titluri sau comentarii. Fă astăzi un gest curajos și citește la prima mână măcar câteva pagini ale Scripturii și comportă-te ca cineva care își permite să trăiască nu doar din informație la mâna a doua.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video