Prima venire a Mântuitorului

Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic. Isaia 12:2


 
În termeni cunoscuți celor familiarizați cu limbajul spiritual, atunci când ne referim la întruparea Mântuitorului ca prunc născut din fecioară, numim acest eveniment prima venire a Domnului Isus Hristos. În planul lui Dumnezeu pentru salvarea omului, acest lucru a fost prevăzut ca punct central. Întruparea Mântuitorului a avut, pe lângă rolul de jertfă pentru păcătoși, și rol demonstrativ în ce privește realismul menținerii departe de păcat al unei ființe umane. Domnul Hristos a fost supranumit și Fiul Omului tocmai pentru că era în totalitate asemenea unui om. Biruințele pe care El le-a avut împotriva ispitirilor și a păcatului sunt mărturia că, prin dependență strânsă de Dumnezeu, omul poate fi desăvârșit. El a fost ispitit ca și noi în toate lucrurile, dar nu a avut păcat.

Lucrul cel mai important al primei veniri a Domnului este acela că El a venit în vederea păcatului și a neprihănirii, adică cu scopul de a ne ierta și curăți, pentru a ne izbăvi de păcat. Misiunea pe care Salvatorul nostru Și-a asumat-o când a acceptat să devină om, să sufere ocările oamenilor și ispitirile celui rău, când a fost de acord să moară pentru mântuirea celor pierduți a fost aceea de a lua asupra Lui păcatul nostru și, în acest fel, să ne elibereze pe noi de condamnare. Implicația acestui lucru este că noi, prin rugăciune, prin atitudine de mărturisire și regret, putem beneficia de grațierea obținută de El. Numai cel care nu vrea să accepte și să-I ceară iertare nu beneficiază de aceasta. Asigurarea Evangheliei este că Dumnezeu a dat ca jertfă pe Fiul Său, pentru ca „oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică”.

De gândit astăzi:

Venirea și întruparea Fiului lui Dumnezeu sunt șansa noastră, iar după înălțare, El a devenit Mijlocitorul, avocatul nostru. Insistă prin Duhul Lui pe lângă inima noastră să ne mărturisim păcatele, iar în fața Tatălui mijlocește pentru iertarea acestor păcate. Ține minte esențialul: nimic din această lume nu ne poate despărți de dragostea și mila Lui, doar noi înșine!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video